Joulumatematiikkaa alkuopetukseen: matematiikkapalapeli

joulumatematiikkaa-alkuopetukseenjoulumatematiikkaa-alkuopetukseen2Suloisen poromaista joulumatematiikkaa alkuopetukseen sinulle!

Oppilas voi pelata tätä palapeliä kahdella tavalla. Palapeli koostuu kuvaosiosta, jossa näkyvät laskujen vastaukset sekä pohjasta, jossa näkyvät laskut. Palapeli rakennetaan pohjaruudukon päälle.

Leikkaa aluksi kuvaosion palaset irti toisistaan ja laminoi ne sekä pohjaruudukko.

Ensimmäisessä pelitavassa kuvaosion palaset sekoitetaan kuvapuoli ylöspäin ja oppilas laskee pohjataulussa olevan laskun. Tämän jälkeen oppilas laittaa oikean vastauksen sisältävän palan laskun päälle. Näin valmis kuva rakentuu pohjataulun ja siinä olevien laskujen päälle.

Toinen pelitapa säilyttää lopullisen kuvan aluksi salaisuutena. Tässä pelitavassa opettaja on ensin  kirjoittanut kuvapaloissa olevat vastaukset tussilla myös kuvapalojen taustapuolelle.

Kuvapalat laitetaan pöydälle väärinpäin. Oppilas laskee pohjataulussa olevan laskun, etsii oikean vastauspalan ja kääntää sen vasta tämän jälkeen oikein päin ja laittaa palan pohjataulussa olevan laskun päälle. Näin valmis kuva paljastuu pikkuhiljaa.

Muokattava versio juuri sinun oppilaillesi:

Tein sinulle palapelistä myös ”tyhjän” version, josta puuttuvat laskut sekä vastaukset. Näin palapeli palvelee parhaiten juuri sinun oppilaitasi, kun voit laminoinnin jälkeen kirjoittaa juuri heille ajankohtaisia laskuja palapelin paloihin. Tästä linkistä voit tulostaa itsellesi sekä valmiin palapelin että myös pelkän kuvan ilman vastauksia sekä tyhjän pohjaruudukon. Vinkkaathan palapelistä myös kaverillesi! Palapeli on A4-arkin kokoinen.

Jouluisia pelihetkiä teille! Kurkkaathan myös muut oppimateriaalit:

Jos haluat jatkossa ilmoituksen uusista oppimateriaaleista näppärästi suoraan sähköpostiisi, liitythän Tassu-tiikerin omalle sähköpostilistalle: tassutiikerin.maailma@gmail.com – nähdään!

perhe lapset tyo tutoriaalit
Kommentit (0)