Onnea on tehdä vohveleita aamupalaksi
Kesäiseltä Ruotsin reissulta toimme tuliaisena mieheni tädin vohvelireseptin, ja anoppi vohveliraudan. Eilen herkuttelimme suolaisilla vohveleilla, joiden päälle laitoimme kylmäsavulohta, salaattia ja itsetehtyä remoulade-kastiketta. Nam. Koska vohvelirauta nökötti vielä aamullakin tiskipöydällä ”jäähtymässä”, päätimme tyttären kanssa vaihtaa aamupuuron vohveleihin. Tätä on arjen luksus!
Korvasin osan vehnäjauhoista ohrajauhoilla sekä täysjyvävehnäjauhoilla, joten vohveleista tuli aika täyttäviä. ”Lettua, lettua!” tyttö huusi ja jaksoi syödä kaksi ja puoli isoa vohvelia.
Vohveleiden päälle laitoimme mummoni naapurin tekemää mansikkahilloa. Onnea on myös huolehtivat ja anteliaat ihmiset ympärillä.
Näitä aamuja tulee ikävä taas ensi viikolla, kun työt alkavat.