Lämmin quinoa-kesäkurpitsasalaatti

quinoa3.JPG

Tai ehkä pitäisi nimetä tämä quinoa-paistokseksi. Joka tapauksessa, tästä superhelposta kokeilusta tuli niin hyvää, että haluan jakaa ohjeen eteenpäin.

Itselleni quinoa (lausutaan kvinoa, ei guinoa, huom.sinä eräs työkaverini) on melko vieras ruoka-aine, mutta se toimii! Helppoa, herkullista ja terveellistäkin vielä! Sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Lyhyestä virsi kaunis, alla maailman helpoin quinoa-innovaationi.

quinoa.JPG

Lämmin quinoa-kesäkurpitsasalaatti (2-3 hengelle)

1,5 dl quinoaa

10 cm pala kesäkurpitsaa

2 rkl aurinkokuivattua tomaattia (öljyineen)

(lehtikaalia)

(ripaus suolaa, pippuria, yrttejä…)

Valmista quinoa ohjeen mukaan – minun pussissani käskettiin kiehauttamaan 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä, ja sen jälkeen hauduttamaan 10 min. Paloittele kesäkurpitsat ja aurinkokuivattu tomaatti pieniksi kuutioiksi. Paista pehmeäksi pannulla tomaatin öljyssä. Jos kaapistasi sattuu löytymään lehtikaalia, heitä se sopivina paloina sekaan. Sekoita kaikki keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa (ja pippuria ja yrttejä).

Ei voi ruoanlaitto tästä paljon helpommaksi mennä. Kesäkurpitsan pehmeys ja aurinkokuivatun tomaatin suolainen kirpeys tekevät mainio liiton rapsakan quinoan kanssa.

Itse tarjoilin tämän mummon ohjeella tehtyjen jauhelihapihvien lisäkkeenä, mutta tämä kelpaa kyllä sellaisenaankin vaikka lounaaksi. Bon Appetit!

quinoa2.JPG

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.