Arkiruokavinkki: broilerilasange
Yksi mieheni lempiruoista on lasagne, ja joskus on kausia jolloin teen sitä luvattoman usein. Kerran halusin vaihtelua ja päätin tehdä jääkaapin tähteistä kanalasagnen. Se onnistui todella hyvin, ja mielestäni se on jopa parempaa kuin tavallinen jauhelihalasagne. Ohessa suurinpiirtein ohje. Suosittelen kokeilemaan!
Pinta meinasi vähän kärähtää kun äiti torkahti sohvalle ruokaa odotellessa, hups.
Ainekset:
300-400g maustamatonta broileria (jauhelihaa tai pieneksi pilkottua suikaletta)
Puolikas purjo
Pilkottua tomaattia tai tomaattimurskaa tai -pyreetä
Paprikaa (maun mukaan, 1/4 – kokonainen)
Tuorejuustoa sen mukaan mitä kaapista löytyy (suosittelen makua aurinkokuivattu tomaatti)/ranskankermaa/ruokakermaa/maitoa/jotain vastaavaa mitä kaapista löytyy.
Chilikastiketta
Mango chutneyta
currya, valkosipulia, suolaa
Lisäksi:
(täysjyvä)lasagnelevyjä, juustoraastetta.
Paista pannulla tai kasarissa broilerit, lisää silputtu purjo sekä tomaatti ja paprika. Mausta maun mukaan mango chutneyllä, chilikastikkeella sekä valkosipulilla, suolalla ja currylla. Lisää tuorejuusto ja/tai kerma ja/tai maito. Tähän kastikkeeseen on kätevä upottaa kaikki jääkaapista löytyvät purkinloput. Pelkkää maitoa käyttäessä kastikkeesta tulee helposti liian löysää. Anna hautua hetki. Lado vuokaan kerroksittain kastike, juusto ja lasagnelevyt. Päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunissa 200c n.45 min.
Todella helppo ja muunneltavissa oleva ruoka! Tähän voi tietysti tehdä erikseen broilerikastikkeen ja juustokastikkeen, niinkuin lasagneen ”virallisesti” kuuluu, mutta minusta tämä on helpompi ja toimii hyvin tällaisenaan.