Helppo ja nopea omena/raparperipiirakka
Nappasin äitini pihalta muutaman raparperin, ja mitä muuta niistä voisikaan tehdä kuin piirakkaa. Kaivoin resepti-leikekirjastani esiin äitini piirakkareseptin ja aloin hommiin.
Sokeri ja (huoneenlämpöinen) voi siis vatkataan keskenään, sitten joukkoon sekoitetaan muut aineet. Taikina levitetään hiellä ja tuskalla leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Raparperit, marjat, omenhillo tai mitä haluatkaan käyttää lätkitään päälle ja paistetaan kypsäksi 175 asteessa.
Suurin työ koko piirakassa oli raparperien kuoriminen. Voi luoja! Ei se silloin lapsena ollut näin hankalaa! Ehkä se vaikeus johtui siitä, että raparperien satoaika alkaa olla jo ohi.
Kihelmöikö suussa kun ajattelet näitä? :D
Kenen alkoi tehdä mieli raparperipiirakkaa?