Rahkaletut: jälkiruoka aamupalalautasella
Olen viimeaikoina tykästynyt maustettuihin rahkoihin, ja nautin niitä pakastettujen marjojen, erityisesti mustikoiden kera aamu- ilta- ja/tai välipalaksi. Vaniljarahka on noussut lempparikseni makean, mutta vähiten teollisen makunsa vuoksi. Myös uutuusmaku päärynä-kinuski lämmittää tämän makeaa himoitsevan äidin mieltä. Vähemmän makean ja hieman runsasproteiinisemman version saa, kun sekoittaa mukaan puolet maustamatonta rahkaa – nämä maustetut rahkat ovat niin makeita, ettei ole pelkoa liian happamasta herkusta tällä 50/50-versiollakaan.
Valion purnukoiden päällyspahvin takana on malleja resepteistä, joihin näitä rahkoja voi käyttää. Rahkapullat sun muut eivät niin innosta, mutta rahkaletuista sain hyvän aamupalavaihtoehdon banaaniletuille. Näistä letuista tulee hyvin paksuja ja kuohkeita, hyvin pancake-tyylisiä. Mustikat olen laittanut monesti jo taikinan sekaan.
Tässä ohje, olkaa hyvät:
Tästä annoksesta riittää nippa nappa yhdelle äidille ja yhdelle tytölle aamupalaksi. Koko kolmihenkiselle perheelle tästä sain riittävästi, kun tuplasin taikinan. Itseasiassa käytin toisen purkin tavallista rahkaa ja ripautin sekaan hieman vaniljasokeria. Näin lopputulos ei ole niin supermakea. Taikina on tosi paksua, eikä leviä paljoa paistettaessa, joten lusikalla tasoittelu pannulle on paikallaan.
Supernopea ja superhelppo aamupala, joka vielä maistuu älyttömän hyvälle.