Joulun herkkua

image.jpg

Minun on jo pari päivää tehnyt mieli riisipuuroa. On se niin hyvää! Tänään pitkän lenkin jälkeen päätinkin että olen ansainnut herkkupuuroa ja keitin sitä, kun siinähän uppoaa pari tuntia, kun se hellalla porisee mutta on tämä herkku kaiken kulutetun ajan väärti.

On se kumma, kun kesällä ei tee mieli tätä herkkua vaan joulun lähestyessä alkaa riisipuuroa tehdä mieli! Ja tietysti kaikkia muitakin joulun herkkuja. Sulaahan meillä parhaillaan kinkku jääkaapissa, joka pitäisi paistaa perjantaiksi, kun hyvä ystäväni tulee nauttimaan pikkujoulu ateriasta ja mukavasta yhdestä olosta. Ei muutakuin kynttilät palamaan ja riisipuuroa nassuun:-)

Miten sinä nautit riisipuurosi? Minun on kyllä pakko laittaa kaikkia kiellettyjä aineita eli voi silmä, sokeria ja kanelia. Nam Nam!!!!

koti ruoka-ja-juoma diy

Siemennäkkäriä

 

image.jpg

Tämä oli kyllä huippu hyvää!! En suoraan sanottuna olisi uskonut. Tästä tykkäsi meillä kaikki ja täytyy tänään tehdä lisää, kun pellillinen hupeni ennätys vauhtia. Minun on siemennäkkäriä pitänyt tehdä jo pidemmän aikaa, olin ostanut aineetkin valmiiksi mutta aina vain oli jäänyt. Blogissa käytyäni hyvää ajatusten vaihtoa innostuin ja todellakin kannatti, suosittelen kokeilemaan.

Eilen oli muutenkin ihana kiireetön ilta otin aikaa vain itselleni ja perheelleni ja hääräilin kotona kaikenlaista ja tietysti löhöilinkin telkun ääressä ihan luvan kanssa. Näitä lisää ainakin kerran viikossa pitää muistaa levätä ja antaa ajatuksille aikaa.

Siemennäkkärin ohje: Tämän ohjeen otin Risenta maissijauhopussin kyljestä mutta itse sitä pikkasen muuntelin:-)

2 dl maissijauhoja taisin laittaa kolmekin, kun minusta tuntui, että oli liian löysää

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

n.50 g voita

2 dl kiehuvaa vettä

ripaus fenkolinsiemeniä

kaikki aineet sekaisin ja levitin tasaisen puuromaisen massan pellille ohueksi levyksi. ”Lätyn” päälle laitoin merisuolaa ja siemeniä. Siemenet jätän ehkä ensi kerralla pois, kun vain rapisi lautaselle syödessä. Tästä ohjeesta tuli pellillinen herkkua.

Paistoin 150 asteessa 45 minsaa.

Oikein hyvää viikonloppua siemennäkkärin merkeissä!

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy