Mallisto

Seuraavalla kurssilla tuli tehtäväksi tehdä mallisto 3–5 tuotetta. Mallistoon sai käyttää edellisiin töihin tehtyjä tuotteita. Minä otin juuri tekemäni kattovalaisimen. Idea oli valoa tuova mallisto. Seuraava tuote oli pöytälamppu. Kolmannen tuotteen keksiminen oli vaikeaa. Lopulta keksittiin opettajan kanssa tuikkukipot. Mallistooni kuuluu siis kattovalaisin, pöytälamppu ja kaksi eri kokoista tuikkukippoa. Idea kaikissa oli sama eli vanerista tehty pallomainen muoto, jossa kaarevat suirut jäljittelevät pilveä. Malliston nimeksi tuli Cloudpall desing.

Pöytälamppu

Pöytälamppu on samoilla kaavoilla tehty kuin kattovalaisin, mutta puolet pienemmillä osilla. Päällä oleva reikä on iso lampun vaihdon helpottamiseksi ja varjostimen kiinnittämiseksi jalkaan. Kaavat toistuivat pöytälampussa kuten myös tuikkukipoissakin. Pöytälampussa puolitin kaavat kattovalaisimeen nähden.

       

Tuikkukipot

Tuikkukipoissa on noin ¼ osaa kattovalaisimen koosta. Pientä hienosäätöä piti tehdä kaavojen ja osien kanssa. Tuikkukipoissa ongelmana tuli suirujen katkeamiset kokoamisvaiheessa. Pitkän ja monen testailun jälkeen löytyi sopivan pituinen ja paksuinen suiru, joka ei katkennut. Värinä kaikissa on sama kuin kattovalaisimessa eli Osmo color läpikuultava puuvaha, 3111 KUUSI.

   

   

tyo-ja-raha diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *