Pehmoisan makoisa mustikkakakku

Tänään ajattelin jakaa helpon ja mehukkaan mustikkakakun ohjeen.

Valmistin tätä toissapäivänä ja kakku on yhä pehmeä ja herkullinen.

Taka-ajatuksena oli käyttää pois jääkaapissa odottavat itse poimitut

mustikat,mutta yhtä hyvin voit käyttää pakastemarjoja,

jos tuoreita ei ole saatavilla.

***

MUSTIKKAKAKKU  14 palaa

2 munaa

1,5 dl sokeria

2 dl maitoa

125 g sulatettua margariinia

2 tl hienonnettua kardemummaa

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

väliin

vähintään 3 dl mustikoita

0,5 dl sokeria

pinnalle

2 rkl tomusokeria

aavistus vettä

(tai valmista sokerikuorrutetta)

***

Sekoita munat ja sokeri kulhossa esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito,

sulatettu hieman jäähtynyt rasva sekä kardemumma.

Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos

ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

 

Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan

(halkaisija 24–26 cm).

Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista.

Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.

 

Paista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.

 

Anna pullan jäähtyä vuoassa 20–30 minuuttia. Kumoa se varovasti

ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan niin,

että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.

 

Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Voit myös tehdä tomusokerista ja vedestä kuorrutteen,

jolla voit raidoittaa pullan pinnan.

 

w590_748144-mustikkapulla.jpg

Huomioita:

 

3 dl mustikoita oli aika vähän, lisäisin ehkä yhden desin. Minulla jäi kuorrutus käyttämättä,

koska halusimme syödä kakun lämpimänä

ja kuorrutus jota kokeilin tuppasi imeytymään kakkuun :)

Tätä voisi kokeilla mainiosti myös muilla marjoilla.

 

Resepti on ruoka.fi-sivulta, siellä mustikkapullan nimellä. Myös kuva lainattu sieltä.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY