Miehen Mac’n’Cheese -resepti
Myönnän: meillä mies kokkaa paljon enemmän kuin minä. Hän suorastaan pitää siitä tosi paljon. Itse laittelen lähinnä nopeita pastoja ja salaatteja, mitä nyt hätäpäässä tulee mieleen. Viime aikoina mies on tehnyt useampaan otteeseen Mac’n’Cheeseä. Syy on se, että aina, kun keksii uuden ruokalajin, sitä pitää harjoitella useamman kerran, ennen kuin tulee hyväksi. Niinpä meillä oli taas Mac’n’Cheese-ilta, kun tulin eilen töistä. Kuten ylläolevasta (Alepan kuitin taakse kirjoitetusta) kuitista huomaa, mies halusi sisällyttää illalliseen jotain suomalaista: hintatason 😉 Jenkeissä Mac’n’Cheese oli mielestäni jotenkin hassun väristä. Liian keltaista. Ehkä se johtui siitä, että kokemukseni rajoittuivat pääasiassa Kraftin valmisruokaan ja pikaruokaravintoloihin. Kotitekoisena tämä on kuitenkin ihanan juustoista. Vähän kuin makaronilaatikkoa, mutta ah niin epäterveellistä. Eli syötäväksi korkeintaan kerran viikossa. Alla miehen ohjeet siihen, miten hänen versionsa Mac’n’Cheesestä valmistuu (annan mennä tällä kertaa kokonaan alkuperäiskielellä). Meitä ilahduttaisi linkit muihin herkkuruokaresepteihin, joita voidaan kokeilla kotona – niin englanniksi kuin suomeksikin.
In English: My husband has cooked Mac’n’Cheese pretty frequently lately. Here below you can find his advice on how to make the best possible mac’n’cheese.
Ingredients (serves 3-4 people):
-1/2 bag of gnocchi noodles *you can use your favorite pasta but I use gnocchi because they are more hearty and they form a pocket for cheese and yummy goodness to hide within*
-60 grams of butter (salted or unsalted just adjust added salt later to make up the difference”
-150 grams of coarsely grated mature cheddar cheese
-350 grams of coarsely grated **whatever that white cheese we use…**
-1 package of pork bacon-20 ml of milk (1-2% works fine)
-a dash of baking flour
-1 large egg including yolk
-50-60 grams of fine bread crumbs
-fresh pepper