Määritelmien ahdinkoima maailma

Ikä, sukupuoli, seksuaalinen identiteetti, elämäntilanne.. määritteleekö nämä sen millaisia me ollaan ja keiden kanssa voimme olla yhteydessä ja tulla toimeen?
Tämä on asia joka on jo pidemmän aikaa mietityttäny, ja mitä enemmän sitä alkaa pohtimaan sen enemmän laittaa lukkoon jotain sisimmästä. Minkä takia me edelleenkin annetaan näiden edellä mainittujen asioiden määritellä ihmisiä ja ihmissuhteita. Miten jonkun keksimä normisto määrittelee elämän oikeaksi ja vääräksi, millä perusteilla? 
Ne jotka omaavat ”normeista” poikkeavan ihmissuhteen, ystävyyden tai parisuhteen, heidät leimataan, ja suurin osa ihmisistä ajattelee voivansa tuomita tällaisen jollain ihmeellisellä vallalla, vallalla jota ei oikeasti ole kenelläkään. Aina, kun törmään konservatiivisiin mielipiteisiin, on se sitten samaa sukupuolta olevien parien kohdalla, tai jonkun tavasta elää, mietin, että voiko todella olla niin itsekäs, että pystyy sanomaan toiselle, että hei toi sun tapa elää ja olla on väärä, etkä sä saa olla onnellinen tolla tavalla, vaan sun pitää olla onnellinen tällä tavalla miten mä elän. Koska tätähän se on, vai onko se kenties pelkoa siitä, että joku uskaltaakin elää omaa polkuaan täysillä. Onnellisuus, se kuuluu kaikille.

 

Jokainen meistä on yksilö ja mikään muu ei voi määrittää ihmistä, kuin se millainen hän on, millainen hän on kun keskustelee hänen kanssaan ja tutustuu häneen ihmisenä. Tuntuu ahdistavalta, että jonkun keksimä määritelmä normaalista voi määritellä elämän oikeaksi tai vääräksi. Mikä edes on normaalia? Eikö normaalia ainakin ole elämä jossa on onnellinen, jossa saa rakastaa ja tulla rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Jokainen tietää oman polkunsa eikä kukaan ulkopuolinen voi sitä määritellä.

Vaikkei se toisen valitsema polku kohtaa oman polun kanssa, ei se silti ole väärä, se on vain yksilön, ihmisen elämä. Jokaisen elämä on juuri sellainen kuin hän itse sen haluaa. Niin kauan kun ei aiheuta tahallaan vahinkoa kenellekään on kaikkien elämät oikeita.
 

Eikö olisi silmiä avaavaa ja helpompaa jos tutustuttaisiin ihmisiin, keskusteltais toistemme kanssa, ei tuomittais, eikä varsinkaan määritellä toisia asioiden perusteella jotka nyt sattuu omaamaan. Ikä se on vain numeroita, eikä todellakaan kerro ihmisestä mitään. Sekin on vain jonkun keksimääm että titetyssä iässä pitäisi olla saavutettu sitä ja tätä, ja tuossa iässä ei vielä tajua tästä ja tästä, tai ei tuon ikäisen pitäisi olla näin ja näin. Miten niin?!  miten kaikki voisi olla samanlaisia samassa vaiheessa, ei kaikki voi ajatella samanlailla samassa iässä. eikä eri ikäisten ihmisten ystävyys ole sen väheksyttävämpää kuin saman ikäisten, oli se ikä ero vuoden tai 30 vuotta, henkinen yhteys ihmisten välillä löytyy yllättävistä asioista, ja varsinkin kun antaa mahdollisuuden erilaisille suhteille, jollei omassa elämässä niin ainakin muiden elämässä. 

Sukupuoli ei määrittele mitään. Seksuaalinen suuntautuminen ei määrittele mitään, se kehen rakastuu ei varsinaisesti ole omissa käsissä, tunteilleen ei voi mitään ja elämä on liian lyhyt että kannattaisi heittää tunteet menemään. ja rakkaus on rakkautta, jonka jokainen ansaitsee!

Elämäntilanteet… miten elämäntilanteiden erilaisuuskaan voisi määritellä mitään. Ei se sulje pois henkistä yhteyttä ja ymmärrystä ihmisten välillä. Elämäntilanne… koko käsite on jotenkin kahlitseva. Mitä jos nyt vaan nähtäis ihminen ihmisenä ja unohdettais kaikki määritelmät mitä meidän ympärillä on jatkuvasti ja joiden perusteella muka elämä pitäisi elää. Kukaan muu kuin sinä itse ei voi tietää mikä on parasta just sulle ja mikä se on joka sut saa onnelliseks, ja millainen se sun oma tie on. 

Kuten sanottu, elämä on aivan liian lyhyt siihen, että yrittäisi elää miellyttäen toisia. Se ei ole helppoa tässä vaativassa yhteiskunnassa, missä jokainen pitäis asettaa samaan muottiin ja kaikki erilaisuus on kammoksuttavaa, mutta oikeasti, jokainen on ihminen, jokaisella on oikeus onneen ja rakkauteen.

Elämä on myös liian lyhyt siihen, että meidän pitäisi tehdä toisten elämästä kahlitsevaa ja ahdinkoa täynnä olevaa turhilla määritelmillä ja ennakkoluuloilla. 

 

peace and love

suhteet oma-elama rakkaus mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *