How to massproduce basil

Olen viimeisen vuoden aikana kiinnostunut entistä enemmän siitä, mistä se ruoka oikein tulee. Mitä oikeasti tarkoittaa luomu, kotimainen ja lähituotettu? Miten erotan hyvän lihan massatuotetusta mössöstä? Mistä saan lähiruokaa edullisesti ja kuitenkin helposti?

Kun oikeasti alkaa lukemaan mitä ne tuotteet sisältää ja mistä ne tulee, ainoa lopputulema on pää tyhjä ja vielä eksyneempi olo. Toinen valmistaja sanoo yhtä, toinen toista, kolmas ei sano mitään. Olen kuitenkin yrittänyt ruokailussani siirtyä ”parempaan”, tai ainakin siihen minkä minä meillän hyväksi. Vähän luomua, vähän lähitilalta haettuja kasviksia, vähän itsekasvatettua. Hyvä soppa siitä tulee eikö vain? 🙂

DSC_0229.JPG

Tähän itsekasvatettuun paneiduin viime viikonloppuna oikein kunnolla. Minä raskastan mausteita ja varsinkin tuoreita sellaisia. Timjami, minttu, rosmariini, tilli ja ne monet muut vihertävät ihanuudet jotka kruunaavat ruuan. Tällä viikolla olen ihmetellyt basilika viljelmääni. Kyllä, viljelmää. Ei näitä ihan näin monta lasia pitänyt laittaa täyteen basilikaa.

DSC_0246.JPG

DSC_0289.JPG

 

Noh, nyt näkyy jo versot ja toivotaan että saan monta tervettä basilikan lehteä irti näistä pienokaisista. Täytyy varmaan vielä vähän kasvaa. ;) Äitikin kysyi että mitä massatuotantoa minä oiken ajattelin tehdä, ei niitä kaikkia siemeniä tarvinnut laittaa vaikka uuden pussin avaakin.

Aijaa. Olisit sanonut aikaisemmin eikä vasta siinä vaiheessa kun siemenistä kasvaa vihreätä.

Tomaattibasilikapasta onkin sitten kohta viikon uusi ruoka. ;)

 

 

 

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus