Keskiviikon kirjavinkki

Kun kuvailen itseäni tai harrastuksiani, kirjat ovat korkealla listallani. En osaa elää ilman kirjoja taikka kirjastoa. Ennen nukkumaanmenoa, aamupalalla, busissa… jopa siellä hermeettisessä eriössä minulla on kirja mukanani. Kirjoista haen inspiraatiota, voimaa ja tunteita. Reseptini katson yleensä kirjasta, en osaa käyttää netin reseptipalveluita yhtä hyvin kuin kirjoja, poikkeuksena tähän ehkä Pinterestin Ruoka-osio. Fantasiaa ja rakkaushömppää luen tunteiden takia, eläydyn täysin kirjan henkilöihin ja kun hyvä kirja loppuu tuntuu kuin pieni pala minusta kuolee. Dramaattista ehkä? Tältä se kuitenkin tuntuu.

Nyt halusin vinkata kirjasta joka on antanut minulle paljon inspiraatiota ja voimaa näin alkuvuodesta. Se on Cameron Diazin kirjoittama Body Book. Vaikka kirja kertookin terveydestä, liikunnasta ja ruoasta, se on myös paljon enemmän. Se on kirja siitä miten pidät huolta itsestäsi ja miten rakastat sekä kohtelet kehoa, mieltä ja terveyttä.

DSC_0323.JPG

Itselleni tämä on juuri ollut se iso ongelma. Olen liian kova itselleni, jos en saavuta asettamiani tavoitteita olen henkisesti todella rankaiseva itseäni kohtaan. Kirjassa käsitellään itsensä anteeksianto, hyvä suhtautuminen ruokaan ja miten sitä kehoa oikeasti hoidetaan. Vuosien varrella tämä ruokailu ja kehon hoito ovat olleet minulle suuria kysymyksiä. Mitä pitää syödä, paljonko liikkua, miten tehdä? Koska koen lehtien, nettisivujen ja kirjojen olevan täynnä ihmediettejä, tehokuureja ja neuvoja nopeaan, tehokkaaseen laihdutukseen ja hyvinvointiin, olen pitkään ollut sekaisin mikä olisi hyvä pitkäntähtäimen suunnitelma hyvinvoinnissa. Tähän olen saanut hyvää perustietoa Body Book kirjasta.

Nyt kun kirjan olen lukenut, on paljon selkeämpi kuva siitä, mikä minulle on hyvä. Vaikka kirjassa sanotaan perusasioita hiilihydraateista, proteiinista sekä liikunnasta, olen varmepi siitä mikä auttaa juuri minun hyvinvointiani. Koska olen lukenut kaikenmaailman Atkinsit, 5:2-dieetit ja keittokuurit, en ole tiedostanut perusruokavalion työkaluja. Sitä oikean, puhtaan ruoan merkitystä terveyteen ja hyvinvointiin.

DSC_0325.JPG

 

Vaikka kirjassa sanotaankin paljon jo tiedettyjä asioita esim. unesta, liikunnasta ja ruuasta, kirja kertoo myös henkisen puolen. Miten annat itsellesi aikaa syödä hyvin. Miten annat henkisen puolen pysyä mukana eikä painia epäonnistumisen kanssa. Miten annat itsellesi aikaa olla paras ihminen mikä koskaan kykenet, hyvän ruuan, liikunnan ja unen kombinaatiolla.

 

Koska olen kiinnostunut kehostani ja miten sitä hoidan, Body Book toi minulle uusia rakennuspalikoita joita voin käyttää. Suosittelen todella kirjaa jos vähänkin kiinnostaa kehon ja mielen terveys sekä ne perusasiat ruuasta ja liikunnasta jotka tuppaavat unohtumaan mediassa.

 

Tässä oli ensimmäinen kirjavinkkini. Stay tuned for more! Koska niitä riittää! 😉

hyvinvointi mieli suosittelen kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *