The return of the mean machine

”Aj, sinä kaivoit esiin tuon härpäkkeen…”

Tämän kommentin kuulin kun ilmestyin pölyttyneen hopparikoneen kanssa keittiöön. Perheeni ei ole oikein innostunut tästä ääntä pitävästä koneesta, ja varsinkin rakas karvarekku protestoi haukkumalla joka kerta kun yritän valmistaa happojuomaa. Aavistatte varmaan mikä laite on kyseessä? Noh, se hiilihapotuskone tietenkin.

DSC_0248.JPG

Jossain vaiheessa olin koukussa hiilihapotuskoneeseeni. Joka aamuinen juoma kainaloon ja päivän mittaan join sitten vissyä makeutettuna sillä sun tällä. Se oli jotain vuotta 2011 kun hiilihapotuskone oli vasta tulossa markkinoille Suomessa ja kaikilla piti olla sellainen. Nyt ole pitkään aikaan edes kaivannut konettani. Kuitenkin se joka sai mieleni muuttumaan oli kun näin paikallisessa halpamarketissa hapotusmaut alennuksessa. Oli makuja joita en edes ole kokeillut. Vihreää teetä? (Siis koska tämä tuli?) Siiderimakua? (jahaaaa….) Margaritaa? (Taattu tyttöjen-ilta pelastus!)

 

DSC_0263.JPG

 

Pesin tuossa äsken koneeni ja pulloni ja äimänä huomasin pullon kyljessä olevan tekstin. ”Viimeinen käyttöpäivä 10/2013”. Siis mitä? Meneekö pullo vanhaksi? Miten muovipullo voi mennä vanhaksi? Irtoaako siitä jotain moskaa tämän jälkeen? Pullohan on ilman BPA:ta mutta onko siis jotain muuta hämärää? Ja en ole käyttänyt konettani/pullojani kahteen vuoteen joten voiko päivämäärää lykätä?

 

Tälläisiä kysymyksiä minulla pyörii päässä näin maanantaiaamun ratoksi 🙂

Hyvää alkavaa viikkoa! 🙂

Puheenaiheet Ajattelin tänään Höpsöä

How to massproduce basil

Olen viimeisen vuoden aikana kiinnostunut entistä enemmän siitä, mistä se ruoka oikein tulee. Mitä oikeasti tarkoittaa luomu, kotimainen ja lähituotettu? Miten erotan hyvän lihan massatuotetusta mössöstä? Mistä saan lähiruokaa edullisesti ja kuitenkin helposti?

Kun oikeasti alkaa lukemaan mitä ne tuotteet sisältää ja mistä ne tulee, ainoa lopputulema on pää tyhjä ja vielä eksyneempi olo. Toinen valmistaja sanoo yhtä, toinen toista, kolmas ei sano mitään. Olen kuitenkin yrittänyt ruokailussani siirtyä ”parempaan”, tai ainakin siihen minkä minä meillän hyväksi. Vähän luomua, vähän lähitilalta haettuja kasviksia, vähän itsekasvatettua. Hyvä soppa siitä tulee eikö vain? 🙂

DSC_0229.JPG

Tähän itsekasvatettuun paneiduin viime viikonloppuna oikein kunnolla. Minä raskastan mausteita ja varsinkin tuoreita sellaisia. Timjami, minttu, rosmariini, tilli ja ne monet muut vihertävät ihanuudet jotka kruunaavat ruuan. Tällä viikolla olen ihmetellyt basilika viljelmääni. Kyllä, viljelmää. Ei näitä ihan näin monta lasia pitänyt laittaa täyteen basilikaa.

DSC_0246.JPG

DSC_0289.JPG

 

Noh, nyt näkyy jo versot ja toivotaan että saan monta tervettä basilikan lehteä irti näistä pienokaisista. Täytyy varmaan vielä vähän kasvaa. 😉 Äitikin kysyi että mitä massatuotantoa minä oiken ajattelin tehdä, ei niitä kaikkia siemeniä tarvinnut laittaa vaikka uuden pussin avaakin.

Aijaa. Olisit sanonut aikaisemmin eikä vasta siinä vaiheessa kun siemenistä kasvaa vihreätä.

Tomaattibasilikapasta onkin sitten kohta viikon uusi ruoka. 😉

 

 

 

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus