Ehkä paras gluteeniton suklaakakku ikinä!

chocklad_cake.jpg

Keliaakikko kaverini kävi nyt viikonloppuna kylässä. Tämän takia torstaipäiväni menikin aikalailla gluteenittomien reseptien haussa. Tämän kakun resepti oli yksi, jonka löysin ja päätinkin sitten kokeilla sitä. Resepti löytyy englanniksi myös ruokablogistani. Mutta se mikä yllätti, niin minut kuin kaverini, oli se makuhermoja hivelevä järkyttävän herkullinen makunautinto. Kaverini kuvaili kakkua täydelliseksi, ja halusi reseptin myös itselleen. (Huom! Kyseessä on erittäin tarkka ihminen, mitä tulee näihin asioihin – melkein sama asia kuin makutuomarina olisi ollut Gordon Ramsay tai Jyrki Sukula…) Nyt noin kärjistäen sanottu.

Kiinnostavaa olisi kyllä kokeilla tätä myös tavallisilla jauhoilla – jotenkin kuitenkin epäilen lopputuloksen jäävän niillä laimeaksi. Sitähän ei kyllä tiedä vasta kun reseptiä kokeilee normivehnäjauhoilla.

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy

Resepti kokeilussa: Meidän mummun piimäpannari

img_8589.jpg

Haluatko maistaa perinteistä pannaria maukkaampana ja erilaisena – ehkäpä sellaisena jona et ole sitä aikaisemmin maistanutkaan? Tässä on tilaisuutesi. Se miten päädyin tämän reseptin äärelle, johtuu yksinomaan siitä, että minun täytyi tehdä jääkaapista olevasta piimästä jotakin ennen kuin se ehtii mennä pilalle. Siispä löysin Googlen ihmeellisestä maailmasta tämän pannukakkuohjeen, jossa maidon sijasta onkin käytetty piimää. Tarkempi ohje löytyy Kotikokki.netistä. Käänsin ohjeen myös englanniksi, ja postasin sen myös ruokablogiini.

img_8603.jpg

Minulle tämä oli uusi tuttavuus, tervetullut sellainen! Suosittelen! 🙂

PS. Kuten taustalta ehkä ensimmäisestä kuvasta huomaatte, ahmin miltei kokonaisen vuuallisen kerralla. NAM.

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy