Lämmikettä kylmiin iltoihin

img_8515.jpg

Löysin vanhasta reseptivihkostani ohjeen siideriglögiin, kun rupesin miettimään että kuinka voisin tuunata glögistä jotakin. Postasin ohjeen ruokablogiini.

Tuota kuvassa olevaa juomaa en ihan tehnyt tuolla ohjeella; siihen se kyllä pohjautuu. Mitään desimittoja tai vastaavia en käyttänyt, vaan olin ainoastaan omien aistien varassa. Kokeilin sekä lämmintä että kylmää versiota, ja en tykännyt kylmästä läheskään yhtä paljon kuin lämpimästä. Kuumassa versiossa sitä siideriä pystyi mukaan laittamaankin enemmän, kun se ei siitä maistunut niin läpi verrattuna kylmään versioon. Lämpimässä versiossa laitoin myös lorauksen hunajaa, joka oli kuin piste i:iin päälle. Tätä voisi kyllä kokeilla punaiseenkin glögiin; toimisikohan yhtä makiasti?

Maku riippunee myös siitä, minkä merkkisiä raaka-aineita käyttää. Itse käytin Marlin vaaleaa glögiä ja Kopparbergin Frozen Fruit Cideriä (Strawberry Lime), joka olisi ilmeisesti pitänyt pakastaa jos sen olisi alkuperäisessään tarkoituksessaan halunnut juoda. Mutta tuo toimi tuossa lämpimässä juomassa mielestäni hyvin noinkin!

 

frozen.jpg

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma