Marokkolaistyylinen keitto
Aina yhtä vaikeeta keksiä, että mitähän sitä tekisi ruuaksi. Tai lähinnä keksiä jotain uutta sen perinteisen pastakastikkeen tai makaronilaatikon sijaan. Siksi myös yksi mun uuden vuoden lupauksistani oli kokeilla viikoittain jotain uutta reseptiä.
Haluttiin miehen kanssa tehdä pitkästä aikaa keittoa. Kriteereinä oli terveellisyys ja edulliset raaka-aineet. Lyhyen googlailun jälkeen löysin kiinnostavan marokkolaiskeiton reseptin. Käytettiin sitä tämän keittoreseptin pohjana ja lisäiltiin muutamia aineksia. Ajattelin tulla jakamaan tänne blogiini tämän keiton ohjeen, sillä ehkä joku muukin kaipaa vaihtelua arkiruokiinsa.
Tarvitset keittoon :
- 2 rkl paistamiseen soveltuvaa öljyä
- 1 makea sipuli
- 5 valkosipulin kynttä
- 2 paprikaa
- 1 kokonainen chili
- 2 purkkia paserattua tomaattia (n. 600g)
- 2rkl kasvisfondia
- 1dl vettä
- 1 purkki härkäpapuja
- 1 tl hunajaa (vegaanit voi korvata hunajan sokerilla)
- 1 tl suolaa
- tuoretta persiljaa (oman maun mukaan)
Näin se tehdään :
Pilko makea sipuli, valkosipuli, chili ja paprika. Laita kattilan pohjalle hieman öljyä, jonka jälkeen lisää kasvikset kattilaan. Kuullota kasviksia sen aikaa, että ovat hieman pehmenneet. Tämän jälkeen, lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä fondi kasvisten sekaan. Saksi persiljaa joukkoon oman maun mukaan. Itse käytin ruukkupersiljasta noin puolet. Mausta suolalla ja hunajalla.
Soseuta keitto oman maun mukaan. Itse jätin keiton vähän karkeaksi, enkä soseuttanut keittoa aivan ”sileäksi”. Soseuttamisen jälkeen lisäsin härkäpavut kuuman keiton joukkoon ja sekoitin kauhalla. Halutessasi myös härkäpavut voi soseuttaa keiton joukkoon.
Mies vielä lisäsi lisukkeeksi keiton päälle sulatettuja pakastekatkarapuja. Myös esimerkiksi feta tai vuohenjuusto olisi sopinut jälkikäteen lisättäväksi lisukkeeksi sekä krutongit (erityisesti valkosipulikrutongit).