No ne kliseiset uudenvuodenlupaukset

On tullut taas aika heittää heipat edelliselle vuodelle ja keskiyöllä toivottaa tervetulleeksi vuosi 2019! 

Edellisessä postauksessa tiivistin vuoden 2018 kohokohtani, jotka ovat tehneet vuodestani ikimuistoisen. Voisin jopa väittää viime vuoden olleen parhain vuosi tämän eletyn elämäni aikana. En usko vuoden 2019 päihittävän tuota edellistä vuotta, mutta tämäkin vuosi tuo varmasti mukanaan paljon uusia muistoja ja kokemuksia.

IMG_20181228_130337_180.png

 

Uusi vuosi tuo aina mukanaan uudenvuodenlupaukset. Lupasin itselleni muutamia asioita, jotka pyrin toteuttamaan tämän tulevan vuoden aikana. Tai oikeastaan nämä ovat lähinnä ohjeita itselleni, joita lupaan (yrittää) noudattaa. Tässä ne ovat:

  • Nauti enemmän pienistä asioista. Kirpeästä pakkassäästä, lintujen laulusta, auringon paisteesta, puhtaista lakanoista, raikkaasta suihkusta, rauhallisesta aamupalasta, kupillisesta kuumaa kahvia ja niin edelleen
  • Nuku enemmän. Yritän opetella menemään aikaisemmin nukkumaan, jotta aamuisin en aina valita väsymyksestä.
  • Opettele venyttelemään. Valehtelematta vuoteen en ole venytellyt. Haluaisin opetella venyttelemään ja sisällyttää kehonhuollon arkeeni.
  • Panosta itseesi välillä. Kaikessa yksinkertaisuudessa, haluaisin panostaa itseeni enemmän. Ostaa uuden asukokonaisuuden tai vaikka käydä kampaajalla, jos tekee mieli. Haluaisin myös vähnetää sokerin syöntiä ja käyttää aikaa enemmän ihonhoitooni.
  • Pyri tekemään ekologisempia valintoja arjessa. Syö enemmän lähiruokaa/luomua. Osta mielummin yksi kallis asia/esine, kuin monta halpaa samanlaista. Lajittele roskat paremmin. Suosi kirpputoreja enemmän.
  • Opiskele aina kun mahdollista. Mitä nopeammin opintoja suorittaa, sitä nopeammin valmistuu.
  • Vähennä puhelimen käyttöä. Ei siitä sen enempää.
  • Opettele tekemään uusia ruokia ja leivonnaisia. Ruoanlaitto on kivaa, kuten myös leipominen. Helposti sitä vaan jämähtää lemppariresepteihin, eikä kokeile mitään uutta. Voisin esimerkiksi kerran viikossa tehdä ruokaa reseptillä, jota en ennen ole kokeillut.
  • Kokeile uutta urheilulajia. Ihan mitä tahansa.

Haluan tänävuonna näiden ”ohjeiden” myötä keskittyä omaan hyvinvointiin ja positiivisempaan mieleen. Mä nimittäin oon aikalailla mielensäpahoittaja ja ärsyynnyn tosi helposti asioista. Varsinkin jos en ole juonut kuppiakaan kahvia sinä päivänä.( ”  Et voi ostaa onnellisuutta, mutta voit ostaa kupin kahvia. Ne kaksi ovat aika lähellä toisiaan” ) Toivon siis, että vuosi 2019 tekisi musta positiivisemman ihmisen ja että osaisin olla vetämättä hernettä nenään turhista pienistä jutuista. Let’s see, meninkö lupailemaan/vaatimaan itseltäni liikoja …

ps. kattokaa miten hienot lakanat sain joululahjaksi, kiitti pukki ! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *