Vegaaniset & gluteenittomat kesäkurpitsapihvit

Moikka!

Multa on toivottu paljon vegaanisia reseptejä, joten päätin hyödyntää satokauden kasvista kesäkurpitsaa ja toteuttaa kesäkurpitsapihvi reseptin. Kesäkurpitsan satokausi alkaa heinäkuussa ja kestää yli syyskuun puoleen väliin asti. Satokauden kasvikset sopivat hyvin esim. opiskelija budjetille, sillä silloin niitä saa halvemmalla.

Kesäkurpitsa sisältää useita vitamiineja mm. B1, B2, B6, C, K, sekä, betakaroteenia,  folaattia, kuparia, magnesiumia, mangaania, fosforia, kaliumia ja kuituja.

Kesäkurpitsapihvit

Ainekset :

1 kg kesäkurpitsaa
250 g kikhernejauhoa
3 rkl ravintohiivahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
2-5 valkosipulinkynttä ( oman maun mukaan )
3 tl suolaa
Kevätsipulia
Loraus oliiviöljyä

Ohje :

1. Laita uuni lämpenemään 100c asteeseen. ( Uunia käytetään, jotta kesäkurpitsapihvit pysyvät lämpiminä. )

2. Raasta kesäkurpitsa. Kuivaa ja painele ylimääräinen neste kesäkurpitsasta. Ripottele suolaa kesäkurpitsaraasteen päälle ja purista vielä ylimääräiset nesteet pois vaiheen 3 jälkeen.

3. Silppua valkosipuli ja kevätsipuli.

4. Lisää kulhoon kesäkurpitsaraaste, kikhernejauho, valkosipuli, kevätsipuli, ravintohiivahiutaleet, leivinjauhe ja sekoita. Lisää vielä oliiviöljyä silmämääräisesti taikinan sekaan ja sekoita.

5. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista, kunnes molemmilla puolilla on kaunis ruskea väri.

6. Laita valmiit kesäkurpitsapihvit uuniin, jotta pysyvät lämpiminä.

7. Valmista! Syö ja nauti.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kesäkurpitsapihvit riisin tai kvinoan kanssa. Voit myös valmistaa ylijäämä kevätsipulista lisukkeeksi sipulijugurtti kastikkeen.

Ihania herkkuhetkiä! <3

❤️ : Tiia

Hyvinvointi Ruoka ja juoma