Luvassa resepti (hyvä)

Eilen näin miehen, joka kantoi kahta noutopitsalaatikkoa. Ihan noin vain, keskiviikkona. Omassa elämässäni pitsaa noudetaan (lue: tilataan) kotiin vain krapulan yllättäessä, eli harvoin. Muina ajankohtina se tehdään itse, tämäkin tapahtuu harvoin. Aloinkin tyytyväisen oloisen pitsamiehen nähtyäni miettiä, miltä tuntuisi syödä noutopitsaa ihan tavallisena arkipäivänä. Jotenkin syntiseltä. Ehkä myös hauskalta.

En kuitenkaan päätynyt tekemään pitsaa, mutta läheltä liippaa. Illallislautaset täytettiin piirakalla. Piirakkakin on omassa elämässäni vähän sellainen erityishetkien ruoka, ei arkinen. Mutta kuinka hyvää se on! Ja ilahduttavaa! Ja sitä syödään meillä tänäänkin!

img_8515.jpg

 

Keskiviikon ilahduttaja eli piirakkaa pekonilla, pinaatilla, punasipulilla ja vuohenjuustolla

(tein pellillisen)

 

Tehdään taikina eli puristellaan yhteen

voita (jotain alle 200 g)

vehnäjauhoja (noin 5 dl, käytin tummia jauhoja ja mukaan vähän lesettä)

suolaa (pieni ripaus)

pari pisaraa vettä.

 

Taputellaan taikina vuokaan tai pellille.

Paistetaan pohjaa 200 asteisessa uunissa hetki.

Tai sitten ei paisteta, kumpi vaan sillä hetkellä huvittaa.

 

Ladotaan päälle

pinaattia (laitoin koko paketin)

paistettua pekonia (terveydentilan mukaan)

balsamicossa pehmennettyjä punasipulirenkaita (viipaloin kaksi sipulia)

revittyä vuohenjuustoa (vaikka yksi pötkö).

 

Lopuksi sekoitetaan keskenään

munia (tässä käytin viisi kappaletta)

creme fraichea (laitoin 200 g)

kermaa tai maitoa (sellainen sopiva loraus)

pippuria ja muita mausteita

juustoraastetta.

 

Kumotaan sekoitus muiden tuotteiden päälle.

 

Tyrkätään tuotos uuniin

ja otetaan pois noin 20 minuutin kuluttua.

Riippuen uunista toki.

 

Annetaan piirakan jäähtyä hetki

ja SYÖDÄÄN!

Mielellään salaatin kera.

 

img_8525.jpg

 

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Höpsöä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.