(Älä) vihellä minulle Viki

Kaikenlaiset säädöt työpaikalla on usein tuhoon tuomittuja asioita. Niissä onnistuu vain satuttamaan joko itsensä tai jonkun toisen ja sitten kaikilla on kiusallista. Se herättää myös jännitteitä työpaikan sisällä, jos kahden ihmisen välillä on sota ja muut joutuvat valitsemaan puoliaan. Ei siis (yleensä) millään tavalla kannattavaa sekaantua työkavereihin.

Paitsi sellaisella kevyellä kenttäflirtillä. Kun molemmat tietää, että toinen osapuoli on rengastettu, mutta sellainen hyväntahtoinen höpöttely ja kevyt kenttäflrtti pitävät vain työpäivät mielenkiintoisina. Ja sitähän meillä on ollut. Mies, kutsutaan häntä vaikka Vikiksi, on hakeutunut välillä jutuille niin ilmiselvillä tekosyillä, että melkein naurattaa. Viki kysyy apua joihinkin yksinkertaisiin juttuihin, joita tiedän sen kyllä osaavan, kuten miten joku tiedosto tulostetaan, mutta samalla kun jeesaan sitä, voidaan höpötellä kaikesta muustakin.

Tänään olin menossa taukohuoneeseen, kun kuulin matalan vihellyksen selkäni takaa. Se ei ollut sellainen tyypillinen fi-fiuu -vihellys, vaan matala, hampaiden välistä tuleva lyhyt vihellys. Käännyin ja huomasin Vikin harppovan mua kiinni. Ensimmäinen ajatus oli nostaa jokainen feministinen karva pystyyn ja saarnata siitä, että mä en ole mikään koira, mulle ei todellakaan vihelletä.

Mutta se hymy!

Dean Winchester Smile GIF

Samaan aikaan, kun halusin saarnata viheltämisestä, se tuntui kuitenkin kivalta. Se halusi kiinnittää mun huomion melko huomaamattomasti ja tuo tapa oli juuri sitä. Itsekin saatan väkijoukossa vislata kaverille juuri samanlaisen matalan vihellyksen (olenko sisäisesti sittenkin mies?) kiinnittääkseni sen huomion. 

Käveltiin Vikin kanssa yhtä matkaa taukohuoneeseen.  Juuri ennen taukohuoneen ovea, se hymyili ja totesi mun tuoksuvan hyvältä. Tykkään tästä kutkuttavasta tunteesta mahanpohjassa. Tykkään siitä, että aamulla on kiva mennä töihin ja odottaa Vikin näkemistä. Tykkään näistä yhteisistä juttutuokioista kun ollaan ihan kahden ja vitsaillaan tai puhutaan syvällisiä. Tykkään siitä, että alan ihan spontaanisti hymyilemään nähdessäni sen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *