Fitnessmörkö

Mitä lähemmäksi kesää mennään, sitä suurempi stressi kaveripiirissäni tuntuu olevan kesäkuntoon pääsemisestä. On tuhatta eri sovellusta puhelimessa, johon merkataan gramman tarkkuudella kaikki syöty. Sitten stressataan ja panikoidaan, että jos me nyt mennään kahville, niin joudun juoksemaan tunnin, että saan kulutettua kahvin kalorit. Ainoat sallitut ruoat tuntuu olevan avokado, parsakaali ja maustamaton lohi. Kaikesta muusta lihoo välittömästi sata kiloa ja ei ole hyvä kyllä nyt.

Mulle itselleni ruoka on herkästi stressitekijä. Kun on koko ikänsä ollut enemmän tai vähemmän ylipainoinen, niitä laihdutusvinkkejä on kyllä kuultu. Sitten kun kaikki sanoo vastakkaisia asioita, toisen mukaan pitää vältellä rasvaa, toinen käskee syödä rasvaa, ja sitten kun niitä kommentteja satelee joka puolelta. Älä syö noin, kun sun pitää syödä näin ja näin, jos sä haluat laihtua. Et sä voi ottaa tuota, siinä on näin paljon kaloreita. Syö sitten tuo, jos haluat lihoa. Se on aivan helvetin raskasta, henkisesti.

En tykkää avokadosta. Kyllä se menee jossain salaatin osana tai jonkun leivän välissä tai vaikka smoothiessa. Avokadosta tehty suklaamousse on hyvää. Mutta en vaan välitä avokadosta, mieluummin otan salaatin ilman avokadoa kuin sen kanssa. Mulla meni tosi pitkään päästä yli siitä ajatuksesta, että avokadot on avain laihtumiseen. Avokadoja PITÄÄ syödä, jotta laihtuu. Parsakaalin kanssa oli sama juttu. Se ei sovi mulle ollenkaan, mutta pakko syödä sitäkin, että laihtuu.

Nyt oon tietoisesti päättänyt keskittyä siihen, että en kuuntele kenenkään ruokakommentteja. Mun olo on paljon parempi, kun pidän itse silleen suurpiirteisesti silmällä mitä syön. Yritän saada monipuolisesti ja tasapainoisesti rasvoja, hiilareita ja proteiinia, mutta voin silloin tällöin ostaa vaikka jäätelön, syödä kahvilassa muffinssin tai käydä baarissa. Se henkinen puoli on paljon paremmassa jamassa ilman tyhmiä ihmisiä kommentteineen.

Ja tyhmistä ihmisistä päästäänkin sujuvasti seuraavaan aiheeseen, eli fitnessmöröksi muuttuneeseen kaveriini. Kaverin uusi aluevaltaus on nimittäin läskivitsit ja tässä yhteydessä läskiä tarkoitetaan siis kenellä tahansa muulla, jolla ei ole bikinifitnessiin soveltuvaa kroppaa. Mulla on hyvä huumorintaju, mutta en ymmärrä ulkonäköön kohdistuvaa ilkeilyä, oli kohde sitten laiha, lihava, pitkä, lyhyt, tumma tai vaalea. Kaveri jakaa Facebookissa usein sellaisia ”motivaatiokuvia”, joissa esimerkiksi kerrotaan, että nainen ei muista, vaikka sitä kutsuisi miljoona kertaa kauniiksi, mutta jos naista kutsuu kerrankin läskiksi, se muistaa sen aina, sillä norsut eivät ikinä unohda. Lisäksi läskiä kaveria ei kannata koskaan aliarvioida, sillä jonain päivänä sama läski voi pelastaa henkesi. Kuvituksena on kuva zombieapokalypsista, missä voi syödä läskin kaverin tai valaa sen rasvasta kynttilöitä, tai kuva, jossa karhu jahtaa laihaa ja lihavaa ihmistä. Don’t hate fatties, they might save your life.

Eräs meidän yhteisistä tutuista oli julkaissut FB:ssa tämän kuvan Selena Gomezista, että siinä on kaunis nainen. Kaverini kommentoi kuvan alle välittömästi, että muija on kyllä hirveä läski, hän ei ymmärrä miten sä voit pitää tuota otusta kauniina? Kun kuvan alle kertyi muiden ihmetteleviä kommentteja, että millähän mittarilla tämä nainen on läski, ihan normaalipainoiselta näyttää, niin kaveri kommentoi takaisin: Jaha, siellä taas joku läski yrittää puolustella olemassaoloaan 😀 😀 😀

No miksei se läski saisi puolustaa olemassaoloaan? Mua henkilökohtaisesti ärsyttää aivan helvetisti se mielikuva, mikä ihmisillä on ei-fitnesskroppaisista tytöistä. Ne on laiskoja, eikä treenaa ja jos sattuu vielä olemaan lihava, niin ainoa liikunta on sohvan ja jääkaapin välillä lyllerrys. Lisäksi lihavat ihmiset ei voi mitenkään syödä terveellisesti, vaan ne puputtaa jotain einespaskaa, karkkia, sipsejä ja kokista kymmeniä kiloja päivässä. Lihavat ihmiset on myös jatkuvasti sairaita ja kustantaa veronmaksajille miljoonia euroja vuodessa.

Ei, ei, ei, ei ja EI.
Iso osa lihavista ihmisistä ei sairastele sen enempää kuin laihakaan ihminen, ne on vain lihavampia. Flunssaa tulee kaikille ja sairauksista esimerkiksi syöpä on sellainen, joka ei kovin tarkasti katsele, että tuleeko lapselle vai aikuiselle, lihavalle vai laihalle. Tietysti esimerkiksi tupakointi altistaa tietyille syöville, mutta on niitä terveitä tupakoitsijoita ja alkoholistejakin.

Jos saisin ihan kenen tahansa julkkiksen vartalon itselleni, valitsisin Kat Denningsin kropan. Tämäkin on kaverini mittapuulla aivan kaamea läski, mutta mun mielestä tuo vartalo on kaunis. Koenkin aina ihan kamalaa vartalokateutta katsellessani Tyhjätaskuja 😀 Bodatut fitnessvartalot eivät ole mun ihannevartalomalleja ja en haluaisi itselleni niin treenattua vartaloa, mutta mulle on ihan sama, mikäli joku muu tahtoo itselleen sellaisen.

Okei, sellaista ihmistä ei varmaan olekaan, joka ei ikinä ajattelisi itsekseen, että ”Hyi kauhea, en haluaisi olla tuonnäköinen / onneksi mä en näytä tuolta.” Mutta jutun juju onkin siinä, että päänsä sisällä voi olla mitä mieltä tahansa. Sen verran pitää olla kuitenkin käytöstapoja, ettei mene laukomaan mielipiteitä toisen naamaan, ellei ole mitään hyvää sanottavaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *