Bare essentials 5/5
Rakastan ruokaa ja yleensä myös nautin ruuanlaitosta.
Matkustellessani ja asuessani ympäri maailmaa olen huomannut, että minun bare essentialini eivät ole vaatekaapissa pikkumustan ja angoraneuleen muodossa tai Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream -purnukkana peilikaapissa. Omat #pakkosaada tuotteet löytyvät keittiöstä.
Useimmiten kaapeista löytyy paljon muutakin, mutta nämä ovat ruokia, joiden olen huomannut seuraavan minua mantereelta toiselle.
1. Valkosipuli – Kun rahat oli tiukilla hieroin valkosipulia hapankorpun päälle, pari siivua juustoa ja mikroon. Tuntui kuin olisi syönyt vähän parempaakin ruokaa. Sitä on helppo säilyttää ja kevyt kuljettaa. Sitä myydään joka puolella maapalloa ja se on järkyttävän halpaa, unohtamatta flunssankarkoitusbonusta.
2. Pähkinät – Olen jopa elänyt paahdetuilla cashewpähkinöillä ja Fantalla liki kaksi viikkoa, koska vaihtoehtoja ei ollut. Olimme Mosambikin maaseudulla World Food Organisation kanssa jakamassa maissinjyviä. Rankkasateet yllättivät ja tiet tulvivat tukkoon, kylästä löytyi pari kanaa, kolme vuohta, juuri jaettua maissia joka oli tarkoitettu siemenviljaksi ja (luonnollisesti) Coca Cola Companyn tuotteita mielin määrin. Ja pähkinöitä, erittäin paljon cashewpähkinöitä.
3. Kahvi – Hyvinä päivinä hemmottelua, huonoina päivinä lohdutus. Nautitaan aina runsaan maidon ja sokerin kera. Afrikassa jouduin juomaan Nescafeta, ja opin siellä juomaan pikakahvini aina kondensoidun maidon kanssa, koska aina ei ollut jääkaappia lähettyvilla ja vaikka olikin, niin aina ei saanut maitoa. Edelleenkin pikakahvin tuoksu tuo mieleen kuumat päivät ja emalimukit. Kun on varaa, kallistun ehdottomasti vaniljalatten puoleen. Tällä hetkellä suurkulutan vaniljan makuista soijamaitoa aamukahvissani.
4. Öljy – Haluaisin sanoa, että extra virgine oliiviöljy, mutta todellisuus on että aina se, ettei sitä ole tai siihen ei ole varaa. Silloin mikä tahansa öljy kelpaa. Kun on mahdollisuus valita, niin melkeinpä nostaisin sesamöljyn paremman makuiseksi kuin oliiviöljyn.
5. Pasta – Kaikki muodot käyvät. Paitsi farfalle, epäilyttävän mallista ja hankalaa saada haarukkaan. Reunoista usein liian löysä ja rusetin keskeltä raaka. Valkosipuli + öljy + pasta = ateria.
+1
Hyvä veitsi – Edes yksi sellainen. Sillä voi kuoria appelsiinin, leikata lihan ja voidella leivän. Ilman tätä menee pata jumiin aivan saman tien.
Jos valikoimaa pitäisi laajentaa lisäisin siihen ehdottomasti kananmunat ja juuston. Molemmat tosin ovat monissa maailman kolkissa kortilla/ hankalia kuljettaa/ erittäin kalliita joten jätän ne suosiolla pois.