Calendario Navidad – 3 – Expatin joulutortut

 

15181268_10154785437537220_1381518389467888119_n_1.jpg

Kaikkihan tietää miten joulutorttuja tehdään. Ostetaan TORTTUtaikinaa, läntsätään keskelle TORTTUmarmeladia ja isketään uuniin. 

Mutta mitäs sitten kun kaupasta ei löydy torttutaikinoita tai luumuhilloja. Ihan mitä tahansa hilloa ei uuniin kannata lykätä. 

Tässä siis helpot ohjeet kaikille meille maailmanmatkaajille joulutorttuihin. Ohje on erittäin yksinkertaistettu jotta onnistuu hieman alkeellisemmissakin oloissa. 

 

Paketti voitaikinaa – Toisin kuin Suomessa, ulkomailla voitaikina myydään usein tuorepaistotuotteena eli sitä ei löydy pakastealtaasta vaan kylmäaltaasta. (Olen huomannut että ainakin Jenkeissä, Espanjassa ja Ranskassa taikinat löytää jääkaapissa olevien valmispizzojen läheltä) 

Espanja – hojaldre

Ranska – pâte feuilletée

Englanti – puff pastry

Italia – pasta sfoglia

Kiina – 粉扑粘贴 (Fěnpū zhāntiē) 

Kuivattuja luumuja 5-6 kpl

Laita luumut likoamaan pieneen määrään lämmintä vettä (niin, että juuri ja juuri peittyvät). Anna liota rauhassa ainakin pari tuntia. Kaada ylimääräinen vesi pois ja muussaa luumut esim sauvasekoittimella. Jos haluat voit lisätä luumusoseeseen hiekan sokeria tai hunajaa. Espanjan luumut ainakin olivat sen verran makeita, ettei lisäsokerille ollut tarvetta. 

Muna vatkattuna – voiteluun

Siitä sitten vaan läntsimään täytettä ja paistamaan torttuja. 

nikpmeton.png

koti ruoka-ja-juoma matkat diy