Hiero voita mun rinnoille ja kaada kaljaa mun pyllyyn
Said no chicken ever.
Silti hieroin. Vielä pahempaa kuin olisin kaatanut kaljaa kanan päälle, tungin kokonaisen kaljatölkin kanan hanuriin.
Draw me like one of your French girls!
Mikä se on se sellainen elämäntilanne, jossa on illan jälkeen jääkaapissa vielä avaamaton kaljatölkki, mutta ei yhtään sitruunaa, koska viimeinen käytettiin sinisimpukoihin?
En siis tiedä mikä se on. Siksi kysyn.
Muistin Jamie Oliverin joskus kokanneen kanaa laittamalla kaljatölkin kanan takapuoleen, joten päätettiin kokeilla sitä. Maustevoi on omaa kehitystyötä, ja se muokkaantuu lähinnä sen mukaan kuka syö ja mitä löytyy. Lisää chiliä jos tykkäät tulisesta, myös timjami toimii todella hyvin.
Kaljapyllykana
- 1 kokonainen kana, josta on sisukset poistettu
- 4-5 kokonaista valkosipulin kynttä
- 1,5 rkl tuoretta rosmariinia
- 1,5 rkl tuoretta basilikaa
- merisuolaa
- mustapippuria
- 1/4 tl sinappijauhetta
- 1/4 tl savustettua paprikaa
- 3-4 rkl voita
- tölkillinen olutta, josta noin 2/3 osaa on kaadettu pois (eli siis kaadettu lasiin juotavaksi)
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Laita kaikki mausteet mortteliin ja jauha muussiksi. Jos et omista tarpeeksi suurta morttelia, käytä kulhoa ja sauvasekoitinta ja lähde heti huomenissa ostamaan ikioma suuri mortteli. Omani on hankittu Meksikon matkalta Valladolidin markkinoilta, jonka mies ilomielin ja valittamatta raahasi Cancunista Helsinkiin ja Helsingistä Valenciaan. Kyllä se on hieno mies.
Lisää maustetahna pehmenneeseen voihin ja sekoita hyvin.
Tee pieniä viiltoja kanan nahkaan, ja varovasti sormella tunge maustevoita nahan alle hieroen sitä joka puolelle. Hitaasti hyvä tulee, varo ettei nahka repeä ihan hirmuisesti.
Kun olet nahan alle maustevoita aikasi levitellyt, hiero vielä loput siitä kanan päälle. Reteästi sitten vaan molemmin käsin kanasta kiinni, levitä jalat ja asettele tölkin päälle.
Uunissa kana saa olla 1,5 tuntia tai pidempäänkin. Kunnes on kypsää.
Meidän tapauksessahan kana vietti uunissa liki 2,5 tuntia koska Mies lähti kahvinkeitinkaupoille, enkä itse saanut sitä pois sieltä nostettua (koska sormi). Siltikin kana oli hyvin mureaa eikä kuivunut laisinkaan, joten oli onni onnettomuudessa.
No miltä se maistui?
Hyvin vienosti oluiselta, murealta ja kostealta – kaikkea samaan aikaan.