Kaipuu 5 + 1

Elämässä on asioita, joita ei usein tarvitse, mutta joiden puuttumisen kyllä huomaa.

Kananmunanleikuri 

Rakastan tonnikalasalaattia, johon tulee pilkottua kananmunaa, mutta en millään jaksaisi pilkkoa niitä munia kun tiedän, että helpompikin keino olisi. Itselläni ei ollut leikkuria, mutta kuukauden verran sain Kalliossa tehdä leikkurilla tasaisia kauniita viipaleita sormiani polttamatta.

eierschneider_0.jpg

Kitara/harppu/ukulele. Minä ainakin soitin. Joka kerta. Aikuisenakin.

Matkalaturi

Maksaa kaikkea noin kympistä ylöspäin. En ymmärrä, miksi en saa sitä hankittua. Olen ihaillut monilla ystävilläni sitä. Kuinka näppärää onkaan kun ei tarvitse murehtia riittääkö akku koko illaksi jos haluaa myös käsitellä niitä kuvia mitä laittaa Instaan. En keksi mitään hyvää syytä, miksi en vielä ole sitä hankkinut, vaikka vähintään kerran viikossa sellaista kaipaan. 

Juustohöylä

Pidämme miehen kanssa molemmat juustosta. Paljon. Juustohöylämme oli pakattu laatikoihin, jotka muuttofirma kuljetti tänne. Elimme siis ensimmäiset kolme viikkoa ilman höylää. Juustoa kului kilotolkulla, koska sitä leikattiin leivän päälle veitsellä. Tai siis mies leikkasi, ja minä sain katsella kauempaa. 

Yöpöytä

Kallion yksiössä nukuin seinän puolella, ja puhelin oli aina jossain ikkunalauta-lattia-akselilla, josta sitä jouduin kurkottelemaan kellon soidessa. Sanomattakin on selvää, että pinna kiristyi heti aamutuimaan.

Cabanyalin kodissa oli patja lattialla, joten lattia toimi myös yöpöytänä. Mutta äh, kaikki romut siinä sikinsokin. Laturi, vesipullo, burana, kirja, kännykkä. Ei jatkoon.

Uudessa kodissa on nyt molemmilla omat yöpöydät. Voi sitä autuutta ja onnea, kun saa piilottaa romut laatikkoon eikä miehenkään tarvitse pelätä, että kissat potkii rillit lattialle kun marssivat juomaan vettänsä. Kyllä kuulkaa nyt kelpaa vänkslätä laatikoita yöt läpeensä, kun ei muista kummassa laatikossa se huulirasva oikein on.

13444567_10154292015212220_1098772943_n.jpg

Koska olisihan se rahvaanomaista juoda vettä vesikupista lattialta kuin mikäkin eläin. Mielummin litkuttelemme sitä tästä pikkuruisesta kahvikupista, jonka isäntä on 26 vuotta sitten tanskanmaalta tuonut. 

Rikkaimuri

Uudessa kodissa on tosiaan kaksi kerrosta ja laattalattiat, joten oikea imuri olisi vähintäänkin epäkäytännöllinen. Kissankarvoihin ja pölyyn on mikrokuituliina paljon tehokkaampi. Mutta, kun niitä pirun murusia tulee sohvalle tai pöydälle tai työtasolle tai lattialle niin ai että se riipii, kun joutuu kaivamaan koko rikkalapiolattiaharjahärvelin esiin ja alkaa lakaisemaan. 

+1 

Pumpulipallot

0eafab3e5918bc2f5ada8cea9614fc9d6cf25fd349966710d02f0498325b6897.jpg

Vessapaperi + kynsilakanpoistoaine. Se nyt ei vaan toimi.

Puheenaiheet Ajattelin tänään

Hiero voita mun rinnoille ja kaada kaljaa mun pyllyyn

Said no chicken ever.

Silti hieroin. Vielä pahempaa kuin olisin kaatanut kaljaa kanan päälle, tungin kokonaisen kaljatölkin kanan hanuriin.

13393256_10154276158402220_942433799_n.jpg

Draw me like one of your French girls!

Mikä se on se sellainen elämäntilanne, jossa on illan jälkeen jääkaapissa vielä avaamaton kaljatölkki, mutta ei yhtään sitruunaa, koska viimeinen käytettiin sinisimpukoihin?

En siis tiedä mikä se on. Siksi kysyn. 

Muistin Jamie Oliverin joskus kokanneen kanaa laittamalla kaljatölkin kanan takapuoleen, joten päätettiin kokeilla sitä. Maustevoi on omaa kehitystyötä, ja se muokkaantuu lähinnä sen mukaan kuka syö ja mitä löytyy. Lisää chiliä jos tykkäät tulisesta, myös timjami toimii todella hyvin. 

Kaljapyllykana

  • 1 kokonainen kana, josta on sisukset poistettu
  • 4-5 kokonaista valkosipulin kynttä 
  • 1,5 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1,5 rkl tuoretta basilikaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1/4 tl savustettua paprikaa
  • 3-4 rkl voita
  • tölkillinen olutta, josta noin 2/3 osaa on kaadettu pois (eli siis kaadettu lasiin juotavaksi)

13401127_10154276226227220_1511859990_n_0.jpg

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.

Laita kaikki mausteet mortteliin ja jauha muussiksi. Jos et omista tarpeeksi suurta morttelia, käytä kulhoa ja sauvasekoitinta ja lähde heti huomenissa ostamaan ikioma suuri mortteli. Omani on hankittu Meksikon matkalta Valladolidin markkinoilta, jonka mies ilomielin ja valittamatta raahasi Cancunista Helsinkiin ja Helsingistä Valenciaan. Kyllä se on hieno mies.

Lisää maustetahna pehmenneeseen voihin ja sekoita hyvin.

Tee pieniä viiltoja kanan nahkaan, ja varovasti sormella tunge maustevoita nahan alle hieroen sitä joka puolelle. Hitaasti hyvä tulee, varo ettei nahka repeä ihan hirmuisesti.

Kun olet nahan alle maustevoita aikasi levitellyt, hiero vielä loput siitä kanan päälle. Reteästi sitten vaan molemmin käsin kanasta kiinni, levitä jalat ja asettele tölkin päälle.

Uunissa kana saa olla 1,5 tuntia tai pidempäänkin. Kunnes on kypsää.

Meidän tapauksessahan kana vietti uunissa liki 2,5 tuntia koska Mies lähti kahvinkeitinkaupoille, enkä itse saanut sitä pois sieltä nostettua (koska sormi). Siltikin kana oli hyvin mureaa eikä kuivunut laisinkaan, joten oli onni onnettomuudessa. 

No miltä se maistui?

Hyvin vienosti oluiselta, murealta ja kostealta – kaikkea samaan aikaan.

Koti Ruoka ja juoma DIY