Sunnuntaispagetti – Quorn bolognese
Quorn on suhteellisen uusi tuttavuus minulle. Mies siihen tutustutti ja olen ikiajoiksi ihastunut. Makua ei sinänsä ole valmiina, josta syystä yrttien ja hyvän tomaattimurskan omat maut pääsevät loistamaan. Myös koostumus on minun suulleni mukavampi kuin esim. soijarouheessa tai jauhelihassa. Lisätietoja tuotteesta löydät täältä
Valmistus on helppoa kun heinänteko.
Vaikeinta itselleni oli löytää tuotetta pakastealtaasta, kun Miehen ohjeet oli ”no se on siellä Alepassa juustoja vastapäätä”.
Ainahan olisi voinut sanoa, että se on pakaste, joka olisi huomattavasti helpottanut asiaa, enkä välttämättä olisi kysellyt myyjältä vauvanruokapurkkien edessä ” Onko teillä missä sitä sellasta kuarnia? Se on jotain sellasta niin kun kasvissienijauhetta vissiin”. Onneni oli, että olin juurikin Hesarin Alepassa, jolloin myyjän mielestä oli vallan normaalia vastata ”Joo, meillä ei ehkä oo sellasia sienijauheita”.
Tässä Miehen quorn-kastike, jota meillä syödään spagetin kanssa, mutta toimisi vallan mainiosti myös esim. kasvislasagnessa lisäämällä tomaattipyrettä purkillisen.
· pussi quorn-rakeita
· 1 sipuli
· 1 suippopaprika
· 2 valkosipulin kynttä
· tölkki tomaattimurskaa
· Kasvisliemikuutio
· oreganoa, timjamia ja basilikaa mausteeksi
· Suolaa, pippuria sekä hieman cayannepippuria
- Ruskista Quorn-rouhe, sipuli ja paprika pienessä määrässä öljyä n. 10-15 min ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota ihan hetki. Varo, ettei valkosipuli pala.
- Lisää loput ainekset. Kun lisäät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta viime hetkillä. Tuoreita yrttejä ei kannata keitellä kastikkeessa. Kuivatut voi lisätä jo aiemmassa vaiheessa.
Tässä sinulle kuva Quorn-rouhepussista, jotta et joudu ruikuttamaan kaupan myyjältä sienijauhetta. Ole hyvä! (Kuva täältä)