Nopsaa arkiruokaa

Tää on varsinaista pikaruokaa ja toimii niin kiireisinä arkipäivinä kuin viikonloppuisinkin! Oon katkarapujen tilalla käyttänyt myös seesamilohta ja paahdettuja & maustettuja kikherneitä. Myös jonkun marinoidun tofun kanssa tää vois passata oikeinkin hyvin, pitäneekin testata joskus! 🙂 Tänään tähän lasinuudelisalaattiin tuli:

  • pkt lasinuudeleita
  • isoja katkarapuja
  • punainen chili
  • 2 porkkanaa
  • suippopaprika
  • pieni kesäkurpitsa
  • ruukku tuoretta korianteria

Kastikkeen ainekset sekoitan yleensä aina ihan summassa, mutta tässä on sellaiset ”suurinpiirtein” arviot:

  • n. 2-3 rkl soijakastiketta
  • n. 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 valkosipulinkynsi

+ mustapippuria

Sulata katkaravut, tai paista ne nopsaa pannulla. Keitä lasinuudelit pakkauksen mukaan, ja huuhtele ne kylmällä vedellä (lopettavat kypsymisen). Valuta nuudelit (vetiset nuudelit not good), hienonna chili, suikaloi kasvikset (esim. juustohöylä toimii tähän tarkoitukseen hyvin) ja silppua tuore korianteri. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita kastikkeen ainekset (soijakastike, oliiviöljy ja limetin mehu), kippaa muun salaatin joukkoon ja sekoita. Itse murskaan kastikkeen sekaan vielä valkosipulinkynnen (tai kaksi). Maistele, ja lisää halutessasi enemmän chiliä/valkosipulia/korianteria/soijakastiketta/limetin mehua tms. Mausta mustapippurilla.

WmDev_635796542846214713(1).jpg

Viskaa syömäpuikot 10 minuutin säheltämisen jälkeen hevonkuuseen, ja kauho loppusalaatti suuhusi haarukalla.

koti ruoka-ja-juoma