Gratinoidut simpukat uunissa

Siitä lähtien kun tajusin miten helppoa simpukoiden valmistaminen on kotona, mun on mieli tehnyt kokeilla niiden tekemistä uudestaan. Tarkotuksena oli viikonloppuna ostaa jo entuudestaan tuttuja sinisimpukoita, mutta lähikaupan tarjonnasta löytyi myös vihersimpukoita, joten päädyttiinkin kokeilemaan niitä. Koitin googletella noiden eroja, mutta ainoa ero mitä ite huomasin, oli vihersimpukoiden suurempi koko verrattuna sinisimpukoihin. Ainakin Pirkan sinisimpukat olivat tuollon paketissa kokonaisina, kun taas nää vihersimpukat (niin ikään Pirkan) oli paketissa valmiina ”puolikkaina”, jolloin kuorihävikkiä ei tullut niin paljon. Koska simpukoiden kuori on kupera, valmistin simpukat suolapedillä, ettei yrttivoi ja juusto valuis paiston aikana pois. 

Alkupaloiksi neljälle:

  • 500 g pakastettuja kuorellisia viher-tai sinisimpukoita (mikäli ostat simpukat tuoreena kalatiskiltä, tsekkaa niiden käsittely erikseen esimerkiksi täältä)
  • n. 50 g voita
  • ruukku tuoreita yrttejä (käytettiin persiljaa ja basilikaa)
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta TAI loraus sitruunanmehua
  • 1-3 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan, mä rakastan valkosipulia ja tähän satsiin murskasinkin useemman kynnen)
  • parmesanjuustoa
  • karkeaa merisuolaa (mikäli haluat paistaa simpukat suolapedillä)

Sulata simpukat, ja kuivaa ne talouspaperilla. Valmista yrttivoi: sekoita huoneenlämpöseen voihin silputut yrtit, sitruunankuori (tai mehu) ja murskaa sekaan myös valkosipuli. Levitä laakean uunivuoan pohjalle suola, ja lado simpukat suolapedille vieretysten. Laita nokare yrttivoita jokaisen simpukan päälle ja raasta niiden päälle parmesanjuustoa. Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Tarjoile alkupalana vaalean leivän kanssa. 

vihersimpukat.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.