Tuhlarin nousu velkakuopasta

Ote päiväkirjasta 1.10. 2020: Maksoin terapiarästin pois. Mikä ihana vapauttava tunne. Mul ei oo mitään ylimääräsiä velkoja nyt.

Ennen tuota hetkeä olin maksanut pois 500€ pikavipin (käsittelykuluineen ja korkoineen), 500€ vuokrarästin ja 250€ velan tutulleni. Maksamattomia terapialaskuja oli keskimäärin 350€. Maksoin yli 1600€  edestä velkoja kahden vuoden aikana. Olin työtön ja karenssissa. Pääasialliset tuloni olivat Kelan asumistuki ja perustoimeentulotuki.

Kun pääsin kesällä 2021 viimein töihin, aloitin tuhlailun uudestaan. Tosin harkitummin ja suunnitelmallisemmin. Ostin mielestäni hyvin tarpeellisia hyödykkeitä ja elektroniikkaa osamaksuilla, pyöreästi 2300€ arvosta. Ne kaikki on nyt myös maksettu.

Jäljellä olevat velkani ovat luottokortti 2000€ sekä opintolaina 20 000€. Minulla on säästöjä 4500€. Teen töitä alalla, joka tuntuu omaltani ja saan kohtuullista palkkaa.

Tämä on minun matkani tuhlarista säästäjäksi ja sijoittajaksi. Kerron blogissa, kuinka aloin suunnittelemaan talouttani maksaakseni velkani pois, kuinka tuhlasin 30 000€ ja kuinka päätin alkaa vaurastumaan. Tavoitteenani on tulla taloudellisesti itsenäiseksi. Haluan ostaa asunnon ja sisustaa sen kivasti. Haluan tehdä vastuullisia sekä yhteiskunnallisesti, ympäristöllisesti ja henkilökohtaisesti kestäviä kulutusratkaisuja. Haluan iloita rahasta, en stressata sitä.

Disclaimer: Saattaa sisältää exceleitä.

tyo-ja-raha puhutaan-rahasta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *