Gluteeniton sacherkakku
Lapset halusivat, että teen pääsiäismonakakun, jonka he voisivat sitten koristella. Halusin kuitenkin itsekin herkutella, joten tein sacherkakun gluteenittomana. Olen tehnyt kakun tällä ohjeella monta kertaa ja aina se on onnistunut, niin nytkin (mies tosin kysyi, että eikö minulla ole ollenkaan itsesuojeluvaistoa, kun pyydän lapset auttamaan leipomisessa. Nytkin oli kananmunaa seinillä ja lattioilla, kun he halusivat harjoitella rikkomista). Ohje on lehtileike jostain naistenlehdestä vuosien takaa.
150 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita pehmennettynä
2,4 dl hienoa sokeria
5 munaa
1,8 dl Maizenaa
Täytteeksi aprikoosihilloa
Kuorrutukseen 200 g suklaata ja nokare voita
Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vaahdota voi ja puolet sokerista tasaiseksi vaahdoksi.
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset voivaahtoon yksitellen.
Vatkaa valkuaiset erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista. vatkaa seos kovaksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa voi-keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen. Ripota Maizena siivilän läpi taikinaan ja sekoita kevyesti.
Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin tunti 160 asteessa.
Anna jäähtyä ja täytä sitten hillolla.
Kuorruta.