Hiekkakakkuja & makaronilaatikkoa

 

 

AD71443D-76FE-45C2-9066-277E4A6B42C5.jpeg

Arkipäivät ovat katoavaa kansanperinnettä.Se tarkoittaa sitä, että niillä on taipumus kulua liian nopeaan.Joka aamu meillä herätään n.7-9 kieppeillä.Teinit aikaisemmin, koska koulu kutsuu.Tavalliset aamut alkaa vaipanvaihdoilla ja puuron keitolla.Aamupalapöydässä saattaa vierähtää hetki jos toinenkin, puuroa nauttiessa,nettiä selatessa,piirrettyjä katsoessa ja vauvaa imettäessä.

Jos ilma on hyvä, lähdemme usein ulkoilemaan aamupäivällä.Pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon jalkaisin.Syitä siihen löytyy mm.raskauskiloista mutta on mukavaa opettaa lapsille hyötyliikuntaa,liikenteessä kulkemista turvallisesti sekä muuten vaan ulkoilun riemusta! Menopelinä meillä on käytettynä ostetut Emmaljungan tuplarattaat joissa pikkusisko C (3kk) pääsee unilleen.Taapero (2v 2kk)tykkää kävellä,pysähdellä,pyrähtää liikkeelle,tutkia kaikkea.Ja saa kävellä niin paljon kuin haluaa.Kiireettömyys on tärkeä ja ehdoton lasten kanssa.Yhdessä havainnoidaan ympäristöä ja mitä milloinkin sattuu näkymään.

Kävelymatkan päässä on useita leikkipuistoja ja monesti käymme kauppareissun varrella puistossa.

Ruuanlaitto on ohjelmassa, kun päästään kotiin.Toki myös koirien pissityskäynnit ulkona.Ja kun ulkoilemme kotipihalla, ovat koirat yleensä mukana.Taapero tahtoo usein maalata, muovata tms samaan aikaan , kun laitan ruokaa.Mikäs siinä on sitten juostessa ees taas vesivärien, muovailuvahojen ja makaronien kanssa.Todennäköistä on,että aamupäivän ohjelmaan kuuluu ainakin yhden pisuvahingon pesu, koska meillä myös treenataan taaperoa kuivaksi.Murkkuikäänsä elelevä koirapoika saattaa myös tehdä pikku koivennoston johonkin, jolloin pestävää on taas.Paljon pulautteleva vauva saattaa päästää päälleni niin kattavan setin, että koko vaatekerta menee pyykkiin.Tietäähän sen, että kolme kuukautta synnytyksen jälkeen äidin vaatekaappi ei ole vielä ihan kuosissaan,joten päänvaivaa syntyy vaatteiden vaihdosta.

Ennen päiväunia usein luetaan jotain.Sitten ”tissitellään” unten maille.Päikkäriaikana saattaa ehtiä ripustella pyykkiä, silittää, pestä lattian, tyhjentää tiskikoneen….usein tämä kaikki tapahtuu vauvan nukkuessa kantoliinassa.

Välipalan jälkeen suunnataan usein kotipihamme ulkoleikkeihin.Hiekkalaatikko, keinut,liukumäki ja leikkimökki löytyy omasta pihasta, joten taaperolla riittää tekemistä.Usein äiti pyydetään mukaan.

Kohta onkin jo iltapuuron aika! Viimeistään iltapuuroaikaan sitä huomaa,mitä jäi tekemättä, mihin aika ei riittänyt.Imettäessä ehtii selata ompelupäivityksiä ja päättää, että kyllä- huomenna ompelen!!Kunnes huomaa taas saman toistuvan.

Arkipäivät ovat siis täynnä touhua ja tapahtumaa.Kyllä me käydään myös ohjatussa toiminnassa,kuten avoimessa kerhossa ja lasten jumpassa.Joka ilta, kun lamppu sammuu ja hiljaisuus laskeutuu viimeinkin koko taloon, on hetki aikaa hengähtää ja todeta olevansa onnellinen pyykkivuoren keskellä,puurokattilaa tiskatessa ja koirankarvapalleroita imuroidessaan.Arki on tässä.Elämä on nyt.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *