Lollapalooza Berlin / Tuottaja pohtii

Viimeiset päivät Berliinissä ovat kuluneet rauhallisesti. Olen nukkunut pitkään ja pohtinut päiväunien riittävyyttä. Tälläistä levon määrää olen kaivannut jo keväästä. Nyt Neuköllnissä näppäimistön äärellä ja lisää ajatuksia Lollapaloozasta!

https://www.youtube.com/embed/sneapC2_TOg” frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″>

Muutama fakta:

– Ensimmäinen Lollapalooza järjestettiin Yhdysvalloissa 1991

– Lollapalooza Berlin 2015 oli ensimmäinen Lollapalooza-festivaali Euroopassa

– Yleisökapasiteetti: 50 000 per päivä

– Tapahtuma-alue: Tempelhofin lentokenttä

– Lollapalooza tarkoittaa vanhan amerikkalaisen fraasin mukaan poikkeuksellista tai epätavallista asiaa, henkilöä tai tapahtumaa. Ajan myötä sana on yhdistetty myös suureen tikkariin.

– Kahden festivaalipäivän aikana tuottaja käveli 50 643 askelta

Mutta mitä se tuottaja festarista ajatteli.

Lollapalooza oli visuaalisesti hyvin viimeistelty festivaali, mutta ei niinkään visuaalisesti yllättävä. Festivaalin ilme näkyi kaikissa painopinnoissa hyvin huolitellusti, mutta jäin kaipaamaan enemmänkin kikkailua. Tapahtumapaikkana Tempelhofin lentokenttä jäi harmittavan pienelle huomiolle, festivaalialue oli vain ulkona asfalttialueella ja sisätilat jäivät vaille käyttöä. Uskallan väittää, että makeammat keikkalavat olisi saanut rakennettua sisälle vanhoihin lentokentän halleihin kuin ulos asemarakennuksen edustalle.

Sivuhuomiona: Jos makeat tapahtuma-alueet kiinnostavat, niin tutustukaapa Melt! -festivaaliin. Heinäkuisen festarin taustalla ovat samat toteuttajat kuin Lollapalooza Berliinissä. Järven rannalla sijaitseva vanha hiilikaivos valaistaan iltaisin niin upeaksi, että sanattomaksi veti tuottajan edelliskesänä. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lempifestareistani <3

Festariapplikaatio hälyytteli ja pahoitteli tilannetta (push notifikaatiot = parasta). Toista festivaalipäivää varten tilanteeseen reagointiin: alueelta löytyi uusia vessa-alueita ja ruokamyyjienkin määrä lisääntyi.

Miten festivaalista sitten selviää hymyillen vaikka kaikkialle täytyy jonottaa? Tiimityöllä! Yksi piti paikkaa jonossa, toinen kävi vessassa, kolmas haki drinkit ja ehti siinä odottaessa joku neljäskin tulemaan jonoon seuraksi. Rento asenne ja varautuminen yllätyksiin ovat myös välttämättömyys festarireissuissa. Jos kiristää jo kotona, niin festareilla varmasti kiristää tuplana, vähintään. Jono ei lyhene kiukuttelulla eikä mieli parane valituksella, joten hyödynnä tilanne parhaasi mukaan. Jälkiviisaana voi todeta, että olisi pitänyt flirttailla enemmän komeille saksalaisille jonottaessa! 

Jos festivaalin käytännöt aiheuttavat murheita, niin sen tärkeämpään asemaan nousevat keikat. Vessajonossakin tanssittiin ja katsottiin kuunneltiin keikkoja eikä monesti ruoka-annosta syöty rauhassa vaan se napattiin keikalle mukaan. Naurua, hymyjä ja tanssia oli Lollapalooza täynnä!

IMG_0029.JPG

Monessa tilanteessa festarin työntekijöiltä löytyi sopivasti pelisilmää, joka toisinaan sai meidät suomalaiset positiivisesti hämmästymäänkin. Akkreditointipisteen työntekijä hyväksyi facebook-profiilin henkilöllisyystodistuksesta eikä järjestyksenvalvoja kieltänyt vesipullon tuomista vaan kehotti vaan piilottamaan sen. Hide it, hide it sanottiin monesti silmäniskun kanssa varustettuna ennen kuin sitä ymmärsi piilottaa vesipullon kassiinsa. Arvostin akkreditointijonon järjestyksenvalvojaa, joka toistuvasti jokaisen kyselijän ja yrittäjän hymyn kera ohjeisti takaisin jonon perälle. Ei ollut lahjottavissa. Eikä kukaan tullut kieltämään vaikka muutamaan otteeseen kuljimme vanhan lentokentän matkalaukkuhihnoja pitkin! Mahdollisuus, jota ei vaan voinut jättää käyttämättä.

Lollapalooza Berlin saa jatkoa ensi vuoden syyskuussa, joten Euroopan valloitus ei jäänyt kokeiluksi. Muutaman vuoden ajan festaria on yritetty järjestää Israelissa, mutta toistaiseksi uutta vahvistunutta päivämäärää Israeliin ei ole ilmoitettu. Voisiko Aasia olla seuraava kohde Lollapaloozalle vai mahtuisiko Eurooppaan toinenkin festari? Jää nähtäväksi.

Jos olet ensi syksylle pohtimassa Berliinin kaupunkilomaa, niin jää seuraamaan Lollapaloozan ohjelmistojulkistuksia. Kun festari on metromatkan päässä, niin kaupungista pääsee nauttimaan mukavasti ohessa. Hitaat aamupalat kahviloissa, lounaat matkan varrella ja mahdollisuus päästä kaupungin yöelämään festarilavojen hiljetessä tekevät Lollapaloozasta aika täydellisen kaupunkifestarikohteen.

Tuottaja-Anttilan neuvo: Aloita festivaalikesän 2016 suunnittelu jo nyt! Saat riittävästi aikaa houkutella mukaan ison porukan ystäviä, ulkomaille suunnatessa ehditte napata edulliset lennot ja kohteesta riippumatta majoitus kannattaa varmistaa aina ajoissa. Koskaan ei ole liian aikaista suunnitella festivaalikesää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *