Matkan 38. sänky

Heräsin uudesta sängystä. Jälleen kerran. Se oli 38. sänky Helsingin kodista lähtemisen jälkeen.

Oli ensimmäinen aamu. Istuin terassilla kahvikupin kanssa, haaveilin vieressä kohisevan meren aaltoja ihmetellen ja tervehdin ohikulkijoita kadulla. Tervehdin kuin vuosien takaisia naapureita. Olohuoneen ovet takanani olivat avonna, päästin mereltä tuulen sisään ja musiikin ulos kadulle.

DevonportAirbnb3.jpg

Muistin aiemman kaipaukseni jostain pysyvämmästä. Ajatuksen, että pitää pysähtyä matkalla viikoiksi, ehkä kuukausiksi. Levottomuus, joka oli heräämässä piti saada aisoihin. Kaipasin rauhaa. En muuttamista, suunnittelua ja loputonta rinkan pakkaamista. Halusin ostaa kaupasta normaalikokoisen hoitoaineen ilman pelkoa ettei se mahdu toalettilaukkuun. En halunnut kaksi kertaa päivässä etsiä hammasharjaa, koska sitä ei voi säilyttää valmiiksi altaan reunalla.

Mitä tapahtui juuri siinä terassilla ensimmäisenä aamuna? Minä oivalsin, jälleen kerran.

DevonportAirbnb4.jpg

Ei ole kyse ajasta, ei tarvita viikkoja, saatikka kuukausia. On kyse paikasta. Kun paikka on oikea, niin pysyvyyden tunne valtaa mielen heti ensimmäisenä.

38. sänky sijaitsi Devonportissa, lauttamatkan päässä Aucklandin keskustasta. Uusi-Seelanti on maa edelleen. Vuokrasimme uudenvuoden yli kahden ystävän kanssa Airb´n´b:stä asunnon. Kuusi yötä, sen enempää en tarvinnut.

DevonportAirbnb2.jpg

Iloitsin keittiöstä, jossa sain omassa rauhassa laittaa ystäville ruokaa. Ja pöydästä, jossa istuin joka ikinen kerta parhaalla paikalla, katse merelle. Yhtäkkiä minulla oli terassi, johon ystävät tulivat iltapäiväkahville. Piha, jota paikalliset ystävät kadehtivat. Sohva, jossa naurettiin uudenvuoden juhlissa. Ja hämmennyttiin faktasta kun Uuden-Seelannin ysärimusiikki ei ollutkaan eurodancea. Tai ainakin minä hämmennyin, suurena ysärimusiikin ystävänä. Kenties seuraava soittolista teille onkin pelkkää ysäriä, hmmm!

Oli altaan reuna, jossa hammasharja odotti valmiina joka aamu ja ilta. Jopa vaatekaappi, jossa mekot saivat tutustua henkareihin pitkän tauon jälkeen. Ehkä nämä asiat kuulostavat hassuilta omassa kodissaan asuville. Elämän tärkeät asiat ovat hyvin erilaisia tien päällä. Toisaalta. Ne ovat samanlaisia kuin aina ennenkin.

Nimittäin. Kaikista paras asunnon puoli oli rauhallinen mieli, joka piti minut paikoillaan nuo päivät Devonportissa. Oman paikkansa, kotinsa, voi luoda mihin tahansa. Eikä sitä tarvitse joka kerta rakentaa pysyväksi. Kuusi yötä, ne tekivät tehtävänsä.

DevonportAirbnb1.jpg
//

Kuvat nappasin Devonportin kauniista Airb´n´b -asunnostamme. Auckland ei ole Uuden-Seelannin kaunein kaupunki missään nimessä, mutta oikeasta kulmasta se näyttäytyy täydellisenä. Devonport tarjosi myös parhaat paikat vastaanottaa uusi vuosi ensimmäisenä koko maailmassa.
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *