Parasta kesässä

RoadtripBlogiin10.jpg

Ajattele paljaita varpaita vastaleikatussa nurmikossa ja siitä ilmassa leijuvaa tuoksua. Aurinkoa kirkkaalla taivaalla. Loputonta naurua. Vieressä kulkevaa ystävää, jonka kaappaa kainaloonsa kun onni purskahtaa jo yli reunojen. Lisää tähän ajatukseen vielä vuoret, lampaita täynnä olevat niityt ja meri. Sekä auto!

thumb_G0053017_1024.jpgTuohon ajatukseen kiteytyy ennen joulua kolmen ystävän kanssa tehty roadtrip Uudessa-Seelannissa. Kuuden päivän reittimme kulki näin: Auckland – Raglan – Tongariro – Taupo – Rotorua – Tauranga – Whitianga – Hamilton – Auckland. Reilut 1000 kilometriä, pari Kaija Koo -yhteislauluhetkeä, neljä eri motellia, yksi 20 kilometrin vaellus ja uskomattoman paljon naurua.

RoadtripBlogiin1.jpg

RoadtripBlogiin6.jpg

Mikä oli parasta roadtripissä? Vapaus. Jokaisen nähtävyyskyltin kohdalla voi pysähtyä. Vesiputous, kuumat lähteet, polynesialainen kylpylä, maan suurin järvi, mustat joutsenet ja kansallismetsät osuivat kaikki sattumalta matkan varrelle. Yhtään kivaa kahvilaa ei tarvitse ohittaa. U-käännöksen voi tehdä kun tien sivussa kauppiaalla on hyvä avokadotarjous.

RoadtripBlogiin12.jpg

Taidat sinäkin jo haaveilla kesästä? Minä ainakin haaveilen jo Suomi-kesästä!

Suunnittelen jo ketä kavereita houkuttelen roadtrip-kavereiksi. Osan olen jo houkutellutkin, vaikka vasta tammikuu onkin. Matkakohde voisi olla Turun saaristo, Serlachiuksen taidemuseo tai jokin niistä lukemattomista paikoista kotimaassa, jossa kertaakaan en ole käynyt. Jokaisessa kaupungissa ja pienimmässäkin kylässä on kesällä eloa ja tekemistä. Kunhan muistaa pysähtyä rohkeasti!

RoadtripBlogiin5.jpg

RoadtripBlogiin7.jpg

RoadtripBlogiin11.jpg

//

Kuvat ovat Uuden-Seelannin roadtripiltä omasta kamerastani. Paitsi yhteiskuva on ystäväni Pian GoProlla otettu. Mainio laite muuten yhteiskuvien ottamiseen, niin kylpylässä kuin tulivuorimaisemissa kävellessä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *