Roadtripin aika

Neljä naista, viisi yötä motelleissa ja kuusi päivää aikaa ajaa Uuden-Seelannin pohjoissaaren teitä 1000 kilometriä. Tätä olen odottanutkin, hetkeksi karistaa Aucklandin ison kaupungin elämä taakse ja katsoa mitä muuta tämä maa tarjoaa. Tänään illalla ajetaan Raglanin rannalle, josta herään kolmen ystävän kanssa huomenna. Uikkarit kassista ja Tasmaninmereen aamu-uinnille, ei kai sen enempää suunnitelmaa tarvitse olla.

Matkan ajattelin kuunnella vain Brucea. Eikö se ole juuri sopivaa musiikkia roadtripille kesän ensimmäisinä päivinä?

Viikonloppuna on tiedossa 20 kilometrin vaellus Tongariron kansallispuistossa ja tunnen nyt jo pohkeissa jännityksen. Juuri ennen joulua ajamme takaisin Aucklandiin, josta kaksi pikavisiitillä maassa olevaa ystävää lentävät eteenpäin matkallaan. Mutta yksinäistä joulua ei ole tiedossa! Ystäväni Mia, joka lensi jo lokakuussa Pekingiin kanssani, teki saman päätöksen kuin minä ja viettää hetken pidempään Uudessa-Seelannissa.

Puiston laidalta Aucklandista on vuokrattu mökki, jossa asustamme joulun yli Mian kanssa. Mihin sen jälkeen onkin vielä mysteeri. Kenties Wellingtoniin, hmmmm. Jouluaattona vietämme omanlaisen versiomme suomalaisesta joulusta 11 vuoden takaisen ystäväni Annan kotona. Yhtä innolla odotan kuitenkin oppivani Uuden-Seelannin joulutapoja. Jännittävää viettää ensimmäinen joulu kesän lämmössä!

Mutta nyt ensin tien päälle! Uskomattomat maisemat odottavat ja autossa keskustelu luultavasti tulee menemään näin: Kato tota! Wow! Ja kato tota! Wau! Sitten voidaankin olla hetki sanattomina siitä kauneudesta. Tästä tulee hyvä retki!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *