The show never stops

Näin sanoo Aucklandin virallinen slogan – The show never stops. Terveiset siis Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista!

Blogin puolella on ollut vähän hiljaisempaa viime aikoina, mutta älkää huolehtiko! Kerään vain lisää tarinoita teille kerrottavaksi ja muistiinpanoissa odottavat festivaalitarina Hongkongin Clockenflapista, vanhemmat muistot Reykjavikin Iceland Airwavesista ja monta muuta ajatusta, isompaa ja pienempää.

Kolmas päivä uudessa ihmeellisessä maassa, joka elää 11 tuntia edellä Suomen aikaa. Uusivuosikin juhlitaan täällä ensimmäisenä koko maailmassa!

Viimeisen kolmen viikon aikana olen maksanut ostokseni neljällä eri valuutalla, laskenut päässäni joka viikko mitä kahvi tässä maassa maksaisi euroissa ja taskussani on ollut neljä eri matkakorttia. Olen yrittänyt muistaa, että Hongkongissa kiitosta ei sanota khop khun kha kuten Thaimaassa sanottiin. Kiinaksi tervehtiminen (ni hao!) Sydneyssä ei toiminut oikein hyvin. Aikavyöhykkeeltä toiselle vaihtaminen sekoittaa unirytmiä, jota nyt koitan sopeuttaa Uuden-Seelannin aikaan. Tässä rytmissä nukun yhtä monta viikkoa kuin tähän asti olen ollut matkalla.

Tänään opettelen uuden maan byrokratiaa. Hankin virallisen osoitteen, paikallisen pankkitilin (Kiwibankista tietenkin!) ja veronumeron. Aucklandin matkakortti löytyy jo lompakosta ja varapuhelimen liittymäksi on vaihtunut tämän maan numero. Ensimmäisen kerran elämässäni asetun tällä tavalla uuteen maahan, jännittää. Mutta se on sellaista hyvää ja piristävää jännitystä!

IMG_1762.JPG

//

Olen muuten suuri kaupunkisloganien ystävä. Kotikaupunkini Kokemäki ilahduttaa aina kun kyltistä luen sloganin ”Koe Kokemäki, sen joki ja väki”. Mikä sinun kotikaupunkisi slogan on? Jos et tiedä, niin Yle muutama vuosi sitten listasi sloganeita.

Omia lemppareitani ovat muun muassa Kauhavan ”Parves on paree lentää”, Mynämäen ”Elämää – ei sen enempää” ja Seinäjoen ”24 tuntia hyvää elämää”. Että Kauhavalle sitten lentämään, Mynämäelle ihan vaan elämään ja Seinäjoelta löytyy ensimmäisen vuorokauden ajan hyvää elämää! Kaupunkisloganit, aina yhtä ihania.

Uuden-Seelannin parhaita kaupunkisloganeita löysin internetin syövereistä ja olen samaa mieltä jutun kirjoittajan kanssa, että Hutt Valleyn slogan ”Right up my Hutt Valley” olisi voinut jäädä suunnittelijan pöydällekin, mutta nyt ilahduttaa sloganien ystäviä ainakin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *