CC

20141015_122533.jpg

Kun mun tähän hetkeen pienin palleroiseni sanoo ”en mä tiennytkään äiti, että sä aiot tehdä tästä näin hyvää”, kommentiksi maistiaispalaan, niin väkisinkin röyhistyy ylpeydestä. Minun ensimmäinen porkkanakakkuni. 

Eikä muuten ollut kovin vaikea, ensin kannattaa vaan hommata kunnon raastin, nimittäin tuo laatikostani löytynyt nimeltä mainitsematon (rehellisesti en muista, lukee vain paketissa) raastimeni sai aikaan lähinnä väsyneet kämmenet ja hermot. Eli: raastakaa ensin porkkana ja alkakaa vasta sitten lämmitellä uunia 175 asteeseen, ettei kerkeä palaa koko asunto uunin lämmittäessä pelkkää ilmaa. 

Pohjaan tulee 

2dl juoksevaa oivariinia

2dl sokeria

3dl/150g sitä kirottua porkkana raastetta (säästä 0,5 dl koristeeseen)

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja ja

2tl leivinjauhetta. 

Mittaa kaikki ainekset vaan kulhoon ja pistä vatkaten. Valmiin seoksen voi sitten kaataa korppujauhotettuun vuokaan. Mulla oli 25cm läpimitaltaan oleva irtopohja vuoka ja kun korppujauhoja ei ollut niin jauhotin vehnäjauholla. Paista uunin alaosassa 40-45 minuuttia, toki tehokas uuni vie vähän vähemmän. Ja sitten taas tuollaisessa epätasaisesti paistuvassa uunissa ininkuin meikäläisen, pitää pyöritellä. Nimittäin minun uunissani saa kolmea eri kypsyyttä sämpylöitä, nih. 

 

No sitten. Kuorutteeseen tulee 1 rasia appelsiini tuorejuustoa, tai miksei sitruuna tai vanilijakin, sekä 1dl kermavaahtoa – tai jos maistuu, niin miksei enemmänkin. Vatkaimella sekaisin vaahdoksi, ja jäähtyneen – JÄÄHTYNEEN kakun päälle. Menee muuten vähän sulaksi. Maltti – on valttia! 

 

Sen 0,5 dl porkkana raastetta kannattaa laittaa leivinpaperin päälle erittäin leveellään ja päälle 0,5 rkl tomusokeria – levitettynä myös, tietty – ja miedolle (esim jälkilämpö) uuniin. Ne voi sitten kivasti ripotella kakun päälle + sitten mitä ikinä haluaakaan siihen laittaa. Ite laitoin vaan keltasta strösseliä, syksy kun on!

 

Mustalla on ainekset, niin on sitten helpompi marssia lähikauppaan, kun ei tarvitse kovin tarkkaan ohjetta lukea. Makutakuu!

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma