eggs benedicts

Nappasin tän ohjeen http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/uppomunat-aloittelijoille WTD-blogista ja riensin heti keittiöön kokeilemaan.

 

20141111_112545.jpg

Kuvasin jokaisen vaiheen, joten ei voi epäonnistua. Tää oli niin iisi, että lupasin heti mammalleni mennä tekemään myös uppomunia. Eli ensin kupin päällystys elmukelmulla.

20141111_112620.jpg

Sitten 1 kananmuna rikotaan sisään. Älä riko keltuaista. Kai? Ainakaan mä en rikkonut, se jää kivan löysäksi – ellei siis ei tykkää niistä 12 minuutin munista enemmän.

20141111_112644.jpg

Nosta kelmu ja pyöritä, sekä kierrä vielä itsensä ympäri. Se pysyy kyllä. Itse hetken pussia tutkailtuani totesin, etten siihen tule solmua sotkutta saamaan.

20141111_113205.jpg

Siinä oli viimeiset kananmunat, jotenka peukut oli kovasti pystyssä.

20141111_113329.jpg

Lisää munat kattilaan (jossa vesi kiehuu JO) ja anna olla siellä 3 minuuttia, tai niin kauan kunnes valkuainen on jähmettynyt kunnolla munan alta. 

20141111_113352.jpg

20141111_114343.jpg

Nosta ylös reikäkauhalla, tai jollain muulla mikä välttää estää sormien palamisen. Avaa elmukierre saksilla ja revi munat irti leivän päälle.

20141111_114926.jpg

Me laitettiin eilen tehtyjen patonkien päälle täytteet ja munat, sekä loraus oliiviöljyä ja mustapippuria. Nää jäi varmasti vakkariresepteiksi muistivarastoon.

20141111_115220.jpg

Siel on myös hän. Pus!

 

koti ruoka-ja-juoma