eggs benedicts
Nappasin tän ohjeen http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/uppomunat-aloittelijoille WTD-blogista ja riensin heti keittiöön kokeilemaan.
Kuvasin jokaisen vaiheen, joten ei voi epäonnistua. Tää oli niin iisi, että lupasin heti mammalleni mennä tekemään myös uppomunia. Eli ensin kupin päällystys elmukelmulla.
Sitten 1 kananmuna rikotaan sisään. Älä riko keltuaista. Kai? Ainakaan mä en rikkonut, se jää kivan löysäksi – ellei siis ei tykkää niistä 12 minuutin munista enemmän.
Nosta kelmu ja pyöritä, sekä kierrä vielä itsensä ympäri. Se pysyy kyllä. Itse hetken pussia tutkailtuani totesin, etten siihen tule solmua sotkutta saamaan.
Siinä oli viimeiset kananmunat, jotenka peukut oli kovasti pystyssä.
Lisää munat kattilaan (jossa vesi kiehuu JO) ja anna olla siellä 3 minuuttia, tai niin kauan kunnes valkuainen on jähmettynyt kunnolla munan alta.
Nosta ylös reikäkauhalla, tai jollain muulla mikä välttää estää sormien palamisen. Avaa elmukierre saksilla ja revi munat irti leivän päälle.
Me laitettiin eilen tehtyjen patonkien päälle täytteet ja munat, sekä loraus oliiviöljyä ja mustapippuria. Nää jäi varmasti vakkariresepteiksi muistivarastoon.
Siel on myös hän. Pus!