eggs benedicts

Nappasin tän ohjeen http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/uppomunat-aloittelijoille WTD-blogista ja riensin heti keittiöön kokeilemaan.

 

20141111_112545.jpg

Kuvasin jokaisen vaiheen, joten ei voi epäonnistua. Tää oli niin iisi, että lupasin heti mammalleni mennä tekemään myös uppomunia. Eli ensin kupin päällystys elmukelmulla.

20141111_112620.jpg

Sitten 1 kananmuna rikotaan sisään. Älä riko keltuaista. Kai? Ainakaan mä en rikkonut, se jää kivan löysäksi – ellei siis ei tykkää niistä 12 minuutin munista enemmän.

20141111_112644.jpg

Nosta kelmu ja pyöritä, sekä kierrä vielä itsensä ympäri. Se pysyy kyllä. Itse hetken pussia tutkailtuani totesin, etten siihen tule solmua sotkutta saamaan.

20141111_113205.jpg

Siinä oli viimeiset kananmunat, jotenka peukut oli kovasti pystyssä.

20141111_113329.jpg

Lisää munat kattilaan (jossa vesi kiehuu JO) ja anna olla siellä 3 minuuttia, tai niin kauan kunnes valkuainen on jähmettynyt kunnolla munan alta. 

20141111_113352.jpg

20141111_114343.jpg

Nosta ylös reikäkauhalla, tai jollain muulla mikä välttää estää sormien palamisen. Avaa elmukierre saksilla ja revi munat irti leivän päälle.

20141111_114926.jpg

Me laitettiin eilen tehtyjen patonkien päälle täytteet ja munat, sekä loraus oliiviöljyä ja mustapippuria. Nää jäi varmasti vakkariresepteiksi muistivarastoon.

20141111_115220.jpg

Siel on myös hän. Pus!

 

Koti Ruoka ja juoma

Hyvää isäinpäivää!

20141109_143029.jpg

 

 

20141108_195424.jpg

Me vietiin isäinpäivänä iskälle pussillinen lakuja ja niitä kookos suklaapalloja, mistä tuikkasin ohjeen aiemmin tänne, sekä tehtiin Venttiksen käden jäljestä dinokortti. Lauantaina heräsin kello 6 – ja aloin tekemään Rouva Hakkaraisen epelin 2-vee synttäreille tarjottavia tilauksesta – jotta pystyin vielä pitämään lupaukseni viedä oma epelini uimaan. Näihin äitiyden iloihin kuuluu pakottava voima johon liittyy lapsen pettyneen ilmeen aiheuttama huono omatunto. Tuon 7 tunnin seisomisen jälkeen ajattelin kiireessä istua viideksi minuutiksi – ja kuinkas siinä kävikään. Ylösnouseminen olikin sitten toinen juttu.  Tuntui meinaan pienemmältä pahalta ne kivistävät jalkapohjat. Joka tapauksessa kaikki olivat tyytyväisiä; vieraat juhlapöydässä, lapsi lilluttelemassa vedessä ja minä. Siitä että sain kaiken tehtyä ajallaan. 

20141107_170759.jpg

20141107_170824.jpg

 

20141110_115615.jpg

Ja suurensuuri määrä patonkia – koska vaihtelu virkistää. 

 

http://www.kakkukatri.com/2013/03/lemon-lime-cupcakes.html Täältä KakkuKatrin sivuilta löytyi ohje cupcakeihin

http://www.valio.fi/reseptit/cake-pops-eli-kakkutikkarit/ Cakepopsien ohje on valion sivuilta

 

Ja patonkeihin:

Käytin itse kuivahiivaa, joten 1pss kuivahiivaa sekoitettuna noin 1 dl – 2dl venäjauhoja, johon lisättiin 0,5 dl kättä lämpöisempää vettä.

Sekaan 2 tl suolaa ja oman maun mukaan valkosipulia. Itse laitoin 2 kynttä ja se tulee ehkä pienenä vivahteena, joten jos haluaa oikeasti valkosipulipatonkia, niin suosittelen tuikkimaan sinne ihan reilulla kädellä sitä murskaa. Lisää jauhoja vähitellen 12 dl asti (noin suunnilleen) ja vippaa sitten loraus öljyä sekaan. Veivaa taikinaa ja laita kohoamaan puoleksi tunniksi esimerkiksi mikroon(ei kuitenkaan mikroa päälle) tai muuhun lämpimään paikkaan. Muotoile sitten joko 4 isoksi patongiksi tai sitten moneksi pienemmäksi. 

Laita uuni 250 asteeseen ja uunin pohjalle metallikippo mihin laitat vettä, että kuoresta tulisi rapea. Leikkaa patongin päälle viillot n. 2-3 cm välein. Itse en leikannut, kun ajattelin kokeilla ilman. Eikä ne niinkään pilalle mennyt. Itseasiassa tykkäsin enemmän noin. Vaatii tosin enemmän veivaamista siinä vaiheessa erikseen kun niistä tehdään ne patongit, ettei ne sitten levähdä liitoksistaan.

Koti Ruoka ja juoma DIY Vanhemmuus