Jauhelihacannellonit.

Meidän perheessä syödään lähestulkoon aina samoista raaka- ainesta tehtyä ruokaa. Milloin se on jauhelihakastiketta, makaroonilaatikkoa, lihapullia, broilerkastiketta, broilerisottoa jne – aina siis jauhelihaa ja broileria. Joskus saatan tehdä kalasta jotain, mutta koska olen sen hinnan suhteen niin kamalan nuuka, näkyy sitä meidän pöydässä todella harvoin, vaikka siitä todella paljon tykkäänkin. Jos kalasta jotain teen, on se ihan sika hyvä kermainen kirjolohipasta.

Olisin valmis luopumaan punaisesta lihasta täysin – jopa siitä jauhelihasta, jota meillä syödään ( oikeesti ) aivan liikaa! Mies kuitenkin on täysin eri mieltä ja jos häneltä kysyttäisiin, meillä syötäisiin varmaan jokainen päivä pihviä, paistia ja lihapatoja. En ole koskaan oikein välittänyt punaisesta lihasta, enkä edes ravintolassa valitse listalta pihviä. En liiemmin pidä sen mausta enkä koostumuksesta, mutta kuinka hassulta ja tyhmältä se kuulostaakin, niin jauhelihaa pystyn syömään. Meidän keittiöön kasvikset olisi enemmän kuin tervetulleita muutenkin kun pojan ruoassa, pakastevihanneksina ja lisukesalaattina.

Mutta niin, kuten otsikko antoi jo ymmärtääkin, on meillä viikonloppuna syöty Jauhelihacanneloneja. Vaikka jauhelia korvista tuleekin ulos, on tämä silti todella, todella hyvää ja suosittelen, että tekin kokeilette!

pa258157.jpg

Mitä tarvitset?

– 1pkt ( 250g) cannelloneja

– 1 sipuli

– 2 valkosipulinkynttä

– 2 porkkanaa

– 400g naudan paistijauhelihaa

– 1rs ( 180g ) Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa ( melkein mikä tahansa yrttijuusto käy )

– 1tl timjamia

–  1tl suolaa

– ½ tl mustapippuria

– ½ pussi (150g ) Emmental- mozzarellajuustoraastetta

Mitä tarvitset kastikkeeseen?

– 1 tlk ( 500g ) paseerattua tomaattia

– 2 dl ruokakermaa

– 1tl timjamia

– ½ tl suolaa

– ½ tl mustapippuria

Miten tämä kaikki tehdään?

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja lisää pannulle jauhelija ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää juustoraaste.

2. Voitele uunivuoka öljyllä. Täyte cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele ne suorakeiteen muotoiseen uunivuokaan.

3. Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike cannellonien pinnalle ja väleihin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

4. Kypsennä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 30 minuuttia.

Valamis!

Hoksasin muuten äsken ohjetta kirjoittaessani, että tästähän voi hyvin tehdä myös kasvisvaihtoehdon. Korvaa jauhelihan vaikka kidneypavuilla ja porkkanoiden kaveriksi maissia, paprikaa, kesäkurpitsaa – naaaam, olisi varmasti todella hyvää, parempaa mitä jauhelihasta tehty. Täytyykin kokeilla joku päivä ja laittaa ohjetta teille tänne. :)

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.