Sadepäivän sämpylät.
Tuossa viikonloppuna tuli pitkästä aikaa leivottua sämpylöitä, yhtenä sateisena päivänä. Olen aikaisemminkin käyttänyt sämpylätaikinaan kasvissosekeiton jämät ja tällä kertaa käytin loput porkkanasosekeitosta. Oikeastaan lähes minkä tahansa sosekeiton jämät voi mun mielestä käyttää sämpylätaikinaan ja se antaa todella ihanan maun sämpylöille ja näin ollen ne eivät tarvitse muita mausteita – ainakaan suolaa.
Tekemässäni porkkanasosekeitossa oli tietenkin porkkanoita, sipulia, valkosipulia, timjamia, mustapippuria, kermaa ja suolaa. Sosekeittoa tuli puolenlitran sämpylätaikinaan puolilitraa ( luonnollisesti ) jonka lämmitin kädenlämpöiseksi ( tai hieman kuumemmaksi, sillä käytin kuivahiivaa ) ennen hiivan ja jauhojen lisäämistä. Lisäsin taikinaan myös neljä reilua ruokalusikallista kaurahiutaleita ja yhden reilun kourallisen kurpitsansiemeniä, sillä rakastan niitä pieniä sattumia leivän joukossa ja kaurahiutaleet tekevät taikinasta ihanan pehmeän.
Uunituoreen sämpylän tykkään syödä pelkällä reilulla voinokareella, sillä se maistuu parhaalta juuri sellaisenaan! Myös jokin pehmeä ja kermainen juustoviipale maistuu aika hyvältä. :)
Mikä maistuu teidän mielestä parhaalta uunituoreen sämpylän kanssa?
Ulkona paistaa aurinko, ihanaa!