Vadelmatki käy
Mä sitten tykkään vispipuurosta, tai niinku poika sanoo: ” Kiissepuuvosta. ”
Mun mielestä tätä herkkua voi tehdä aika pitkälti mistä marjoista vaan, mutta parhaan puuron saa tehtyä rehdeistä puolukoista. Olen kokeillut myös mansikkaa, raparperiä sekä punaviinimarjojen ja mustaherukoiden yhdistelmää. Mansikka yksistään on aika laimea tuomaan makua ja jatkossa valitsisin sen makupariksi vaikka raparperin.
Nyt tein pari päivää sitten vispipuuron vadelmista – tosin pakaste sellaisista. Mutta koska en omista omaa puskaa, eikä niiden poimintakausi edes ole vielä ajankohtainen ja tytön syntymäpäiväjuhlista oli jäänyt vadelmia pakkaseen, niin mikäs siinä sitten.
Vadelma toimi ihan kivasti, vaikka olisi mun mielestä kaivannut mansikan tavoin kaverikseen jonkun muun marjan, kuten vaikka tässä tapauksessa mansikan. Puuro meni kuitenkin parempiin suihin ja oli hyvää, joten ajattelin jakaa maailman helpoimman ohjeen täälläkin.
vadelmavispipuuro
– litra vettä
– n.500g pakastevadelmia
– 0,5 dl sokeria ( joko ihan tavallista tai intiaanisokeria )
– 1,5 dl mannasuurimoita
miten?
– laita kattilaan vesi, sokeri ja vadelmat.
– vispaa vispilällä vadelmien rakenne rikki ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
– vatkaa voimakkaasti joukkoon suurimot ja pienennä levyä parilla asteella.
– anna puuron porista rauhassa 5- 10 minuuttia, välillä kuitenkin sekoittaen.
– anna puuron jäähtyä ja vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.