Jämäruoka vinkki: Peruna-porkkanaruudut

p1017540.jpg

 peruna-porkkanaruudut / pellillinen5dl vettä3 keitettyä perunaa2 porkkanaa3dl kaurahiutaleita2tl suolaa0,5dl rypsiöljyä tai voisulaa1pss kuivahiivaa6-8dl puolikarkeita vehnäjauhoja

 

– Kuori porkkanat sekä keitetyt perunat. Raasta porkkanat raasteeksi ja muussaa perunat.

– Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita kaurahiutaleiden joukkoon kuivahiiva. Lisää kaurahiutale-hiivaseos veteen sekä suola ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä perunasose ja sekoita taas.

– Lisää taikinaan puolet jauhoista hyvin sekoittaen, sitten öljy/tai voisula ja loput jauhoista. Sekoita taas hyvin.

– Kaada taikina reunalliseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja levitä taikina uunipellin kokoiseksi.

– Laita taikina kohoamaan liinan alle 20-30 minuutiksi.

– Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

– Leikkaa taikinapyörällä taikinalevy neliöksi ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

– Paista uunin keskitasossa 20 minuuttia.

Tästä taikinasta tuli kieltämättä aika raskas ( kiitos perunan ) ja se jäi sisältä aavistuksen tinttanaksi, mutta hyvää se oli silti. Varsinkin seuraavana päivänä paahdettuna ja pinaattikeiton kaverina.

Poikakin tykkäsi ja sanoi: ” Äiti, tämä sämpyläleipä on tosi hyvää. ”

koti ruoka-ja-juoma