Meidän suurin kesäherkku: Kasvisnyytit
Kuten otsikkokin sen jo kertoo, meidän suurinta herkkua ( tai siis mun ja miehen, koska lapset eivät tämän herkun päälle ymmärrä ) ovat näin kesäisin kasvisnyytit. Näihin ei vaan koskaan kyllästy, ne valmistuvat nopeasti ja kaikenlisäksi näitä on todella helppo muunnella ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Sekä sopivat lisukkeeksi lihan tai makkaran kanssa tai ihan vaan sellaisenaan vaalean leivän kaverina ( mitä on ihana dipata nyytin pohjalla olevaan rasvaan. )
Meidän nyytteihin tulee:
– porkkanaa
– kesäkurpitsaa
– sipulia ( joko keltasipuli tai punasipuli )
– punainen paprika ( muutkin värit käy )
– valkosipulinkynsiä
– Valion Koskenlaskija juustoa ( joko sitä ihan perinteistä tai paprikaa )
– öljyä
– suolaa
– mustapippuria
En sen enempää kirjoita teille valmistusohjeita, sillä jokainen aivan varmasti tietää miten kasvikset pilkotaan ja kuinka nyytit kasataan. Enkä edes varmaksi tiedä kuinka kauan näitä pidetään grillissä, mutta me tykätän miehen kanssa sen verran rapsakoista porkkanoista, ettei grillausaika kovin pitkä ole. Kasvisten koon voi myös päättää itse ja meilläkin se vaihtelee fiiliksen mukaan. Joskus nyytit pitävät sisällään suuria lohkoja ja joskus hieman pienempiä suikaleita.
Vielä ehtii hyvin grillata, vaikka heinäkuu vaihtui jo elokuuksi ja kaikki sanovat ilmassa olevan jo syksyn tuntua. Itse en sitä tunne ja onhan vielä kesää jäljellä. Meillä ainakin grillataan näitä pitkälle syksyyn asti.
Kokeilkaa ja kertokaa mitä piditte!