Uuden vuoden juhlapöytään: Katkaraputuorejuustolla täytetyt perunarieskat
Uuden vuoden lähestyessä ajattelin jakaa teidän kanssanne täytettyjen perunarieskojen reseptin. Tein näitä pojan syntymäpäiville joulukuun alkupuolella ja ne olivat heti pizzan jälkeen vieraiden suosikki suolainen.
Suosittelen, että teette rieskat ( tässä tapauksessa siis perunarieskat ) itse, sillä lopputulos on paljon mehevämpi ja maukkaampi mitä kaupasta ostetuissa valmiissa rieskoissa. Ne ovat usein aika kuivia ja varsinkin rullalle kiertäessä halkeilevat helposti eivätkä edes näytä hyviltä.
katkarapu tuorejuustotäyte ( riittää 20 perunarieskaan ):
- 2 pkt Creme Bonjour katkarapu tuorejuustolevitettä
- 1 pss katkarapuja ( joko pakaste tai kylmähyllystä löytyvä purkki )
- ½ punasipuli
- 10 – 15cm pala kurkkua
- nipullinen jääsalaattia
– Tyhjennä molemmat tuorejuustot suureen kulhoon ja sulata katkaravut. Kuutioi katkaravut hienoksi kuutioksi ja lisää ne tuorejuuston sekaan.
– Kuori punasipuli sekä kurkku ja poista kurkusta ” siemenet ” kaapimalla ne lusikalla. Kuutioi sekä sipuli että kurkku hienoksi kuutioksi ja lisää myös ne tuorejuuston sekaan.
– Lopuksi sekoita levite hyvin sekaisin.
– Laita perunarieskan päälle ensin tuorejuustolevitettä ( kerroksen paksuuden saat päättää itse ) ja vasta päällimmäiseksi revittyä jääsalaattia. Kun olet laittanut täytteet, rullaa rieska suht napakaksi rullaksi ja leikkaa sopivankokoisiksi suupaloiksi ja laita haluamasi ( mieluiten koristeltu ) hammastikku koristeeksi.
– Syö. Monta. Näihin tulee himo!