Uuden vuoden juhlapöytään: Katkaraputuorejuustolla täytetyt perunarieskat

img_20161210_131619.jpg

Uuden vuoden lähestyessä ajattelin jakaa teidän kanssanne täytettyjen perunarieskojen reseptin. Tein näitä pojan syntymäpäiville joulukuun alkupuolella ja ne olivat heti pizzan jälkeen vieraiden suosikki suolainen.

Suosittelen, että teette rieskat ( tässä tapauksessa siis perunarieskat ) itse, sillä lopputulos on paljon mehevämpi ja maukkaampi mitä kaupasta ostetuissa valmiissa rieskoissa. Ne ovat usein aika kuivia ja varsinkin rullalle kiertäessä halkeilevat helposti eivätkä edes näytä hyviltä.

 katkarapu tuorejuustotäyte ( riittää 20 perunarieskaan ):

 

  •  2 pkt Creme Bonjour katkarapu tuorejuustolevitettä
  • 1 pss katkarapuja ( joko pakaste tai kylmähyllystä löytyvä purkki )
  • ½ punasipuli
  • 10 – 15cm pala kurkkua
  • nipullinen jääsalaattia

– Tyhjennä molemmat tuorejuustot suureen kulhoon ja sulata katkaravut. Kuutioi katkaravut hienoksi kuutioksi ja lisää ne tuorejuuston sekaan.

– Kuori punasipuli sekä kurkku ja poista kurkusta ” siemenet ” kaapimalla ne lusikalla. Kuutioi sekä sipuli että kurkku hienoksi kuutioksi ja lisää myös ne tuorejuuston sekaan.

– Lopuksi sekoita levite hyvin sekaisin.

– Laita perunarieskan päälle ensin tuorejuustolevitettä ( kerroksen paksuuden saat päättää itse ) ja vasta päällimmäiseksi revittyä jääsalaattia. Kun olet laittanut täytteet, rullaa rieska suht napakaksi rullaksi ja leikkaa sopivankokoisiksi suupaloiksi ja laita haluamasi ( mieluiten koristeltu ) hammastikku koristeeksi.

– Syö. Monta. Näihin tulee himo!

 

koti ruoka-ja-juoma