Äiti panostaa: Kermainen paprikabroilerkastike.
Tämä kastike ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä, vaikka postauksen otsikossa lukeekin: Äiti panostaa. Mutta jos verrataan Kiireisen äidin sapuskaan, on tämä kastike sen pöperön rinnalla miljoona kertaa parempaa. Kunnon arkiruokaa, juuri sellaista mistä pidän.
En koskaan lakkaa ylistämästä kermaisia ruokia ja paprika, kerma sekä broileri yhdessä on aina takuuvarma yhdistelmä. Tässä reseptissä ei yksinkertaisesti voi mikään mennä pieleen.
Kermainen paprikabroilerkastike:
- 450g maustamattomia broilerinfilesuikaleita
- 1 sipuli
- 1 iso punainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- 1 kanaliemikuutio
vettä tarpeen mukaan ( itse taidoin laittaa yhteensä 3 dl )
Huom! Käytin broilerin maustamiseen oliiviöljyä, jossa oli kokonaisia valkopippureita, timjamia ja punaista chiliä. Lisäksi lisäsin vielä pari teelusikallista currya. Laitoin broilerinsuikaleet maustumaan vuorokautta ennen valmistamista.
Miten se tehdään?
– Suikaloi sipuli, kuutioi paprika sekä valkosipuli
– Freesaa paprika – sipulisekoitusta pannulla
– Lisää broilerinsuikaleet ja paista kypsiksi
– Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja anna jauhojen hieman ruskistua ( älä polta! )
– Kaada pannulle ensin 2 dl vettä ja lisää joukkoon kanaliemikuutio. Sekoita hyvin.
– Lisää lopuksi kerma ja 1 dl vettä ( tarkista paksuus, lisää vettä sen mukaan. Omasta kastikkeestani tuli aika löysää, joten voi olla, että joudut suurustamaan lisää. Riippuu minkälaisesta koostumuksesta pidät. )
– Anna hautua hetki ja tarkista maku.
Nauti kastike pitkäjyväisen riisin kanssa. Avot, on kuulkaas hyvää!
Nyt tämä äiti nauttii kupillisen kahvia ja appelsiini- suklaajuustokakkua. Nammmm.
Huikeeta viikonloppua!