Helppoa arkiruokaa: Kasvispasta

p4093494.jpg

 KASVISPASTA Mitä tarvitset?

 

–  1 sipuli- 2 porkkanaa- 3 valkosipulinkynttä- puolikas punainen paprika- puolikas kesäkurpitsa- persiljaa- 1 purkki paseerattua tomaattia ( 500g )- loraus kermaa ( maun mukaan )- suolaa, paprikajauhetta, oreganoa, valkopippuria, mustapippuria, sokeria- parmesania ( esim. parmigiano reggiano raaste )

 

– ja tietty spagettia!

 

Miten?- kuutioi sipuli, valkosipulit, paprika, kesäkurpitsa ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ( mieluiten samankokoisiksi, kypsyvät samaa aikaa )- Heitä pannulle sipuli, valkosipulit sekä paprikajauhe ja kuullota hetki pannulla.- Lisää sekaan paprikat, kesäkurpitsat ja porkkanat ja freesaa taas hetki.- Lisää paseerattutomaatti, suola, mustapippuri, oregano, sokeri ja valkopippuri. madalla lieden tehoa ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen n. 30 minuuttia. Näin maut tiivistyvät ja kastike keittyy hieman kasaan.- laita vesi kiehumaan spagetille ja kun vesi kiehuu lisää siihen suola. muista, että keitinvesi saa olla suolaista!- Hienonna persilja ja heitä se kastikkeen sekaan ( laita oman maun mukaan ) lisää myös loraus kermaa ( ei pakollinen, mutta pehmentää makua ) ja maista kastikkeen suolaisuus. muista kuitenkin, että spagetissa on jo suolaa ja voit tarvittaessa aina lisätä sitä jälkikäteen!- kun spagetti on al dente, siivilöi se ja sekoita kastikkeen sekaan. Lopuksi hienonna päälle vielä persiljaa ja extrareilusti parmesania!

 

Lauantai-iltaa teille! Ennen kuin mä menen istumaan saunan lauteille, tulin kertomaan teille meidän eilisen kasvispastan ohjeen. Todella helppoa ja hyvää! Toistan itseäni, tiedän.

Jos olette muuten ihmetelleet miksen koskaan laita näihin ohjeisiin mitään henkilömääriä, että kuinka monelle ohjeesta riittää, niin kerrottakoon sen verran, etten mä todellakaan tiedä! Tai siis, meitä on kaksi aikuista ja yksi pieni alta kolmevuotias nassikka ( + tyttö, mutta määrät ovat niin pieniä etten niitä edes laske ) ja teen meidän perheen tarpeen mukaan. Spagetin määrää en osaa tähän ohjeeseen sanoa, muuta kuin sen, että keitin sitä sen verran kuin neljä ( nälkäistä ) henkeä syö. Tästä ohjeesta tuli tuollainen iso syväreunainen pannu ( tilavuudeltaan 3 litraa ) ja syömme tästä määrästä kevyesti kaksi päivää.

Toivottavasti tästä oli jotain apua, heh.

Mutta nyt, saunaan!

 

koti ruoka-ja-juoma