Helppoa arkiruokaa: Katkarapupasta
Tämä ruoka syntyi ihan puolivahingossa, kun kaivoin nälissäni työpäivän jälkeen jääkaappia. Mies oli lasten kanssa syönyt loput kinkkukiusauksesta ja itse olin ottanut töihin evääksi kuusi pinaattilättyä, jäävuorisalaattia ja palan kurkkua. Ei mikään kummoinen eväs, mutta lyhyen neljän tunnin vuorossa ja kymmenen minuutin tauolla tuon ehti kyllä hyvin syömään.
Kylmänäkin.
Ja se mitä löysin sieltä jääkaapista oli katkarapupastan ainekset. Eli höpinät sikseen ja ohjetta kehiin!
katkarapupasta
– 180g katkarapuja ( pakaste taikka sitten ihan kaupan kalahyllyltä )
– 3 porkkanaa
– 2 valkosipulinkynttä
– 1 makea sipuli
– reilu nipullinen persiljaa
– 3 tomaattia
– mustapipuria, ruususuolaa, timjamia ( oman maun mukaan )
– n. 4dl ruokakermaa
Miten?
– Ihan ensiksi: Jos käytät pakasterapuja, sulata ne vedessä. Kaupan kalahyllyltä ostettuja rapuja ei tietenkään tarvitse sulattaa tai sen enempää käsitellä, joten anna niiden odottaa omaa vuoroaan.
– Kuori porkkana, valkosipulit ja makea sipuli.
– Pilko porkkanoista pieniä kuutioita ( kypyvät nopeasti ) kuutioi myös sipuli, valkosipulit ja tomaatit.
– Laita pastavesi kiehumaan ja lisää siihen suola!
– Laita pannulle öljyä ja freesaa porkkanat, sipuli, valkosipulit ja timjami kevyesti.
– Laita spagetti kiehuvaan veteen – muista keittää siitä al dente.
– Lisää pannulle katkaravut, tomaatit, ruokakerma, persilja, mustapippuri ja ruususuola.
– Anna kastikkeen hautua hiljalleen kunnes spagetti on valmista.
– Lopuksi siivilöi spagetista keitinvesi ja sekoita kastike spagetin kanssa.
Ja päälle parmesania! Aijai, nam.