Helppoa arkiruokaa: Tomaattinen bataattikeitto
Hei, pitkästä aikaa taas arkiruokapostausta! Syy miksi näitä ei ole tullut vähään aikaan on se, ettei me olla syöty mitään. No ei vaiskaan, sillä ollaanhan me! En vaan ole katsonut kovinkaan idearikkaaksi jakaa teidän kanssanne makkarakeiton ohjetta tai sitä, miten pakaste pinaattikeitto sulatetaan.
Viime viikonloppuna ostin kaupasta ison bataatin, kun alkoi yksinkertaisesti tehdä mieli bataattisosekeittoa. Keitosta tuli sen verran hyvää, että jaanpas ohjeen teillekin.
tomaattinen bataattikeitto – 1 iso bataatti- 1 sipuli- 2 valkosipulinkynttä- 3 porkkanaa- 2dl ruokakermaa- 1 purkki yrttitomaattimurskaa ( 370g )- mausteita: currya ja paprikajauhetta- ruususuolaa
miten?
– laita kattilaan litra vettä kiehumaan. kuori bataatti, porkkanat, sipuli ja valkosipulit. lohko porkkanat, sipuli sekä bataatti, mutta anna valkosipulien olla kokonaisina.- kun vesi kiehuu, lisää kattilaan sipuli, porkkanat ja kokonaiset valkosipulit. anna kiehua sen verran, että porkkanat ovat hieman pehmenneet ( suunnilleen 5 min )- lisää bataatit, mausteet ja tomaattimurska. pienennä lämpöä ja anna poreilla rauhassa niin kauan kunnes sekä porkkanat että bataatit ovat pehmeitä.- ota kattila pois liedeltä ja surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.- laita kattila takaisin levylle, lisää ruokakerma, suola ja anna kevyesti kiehahtaa ( mutta älä keitä )- maista ja lisää suolaa jos tarvis.
Siinä se oli, kokonaisuudessaan. Helppoa ja hyvää. Itse laitoin keiton kaveriksi ruokalusikallisen raejuustoa ja palan kaksi varrasleipää. Yleensä tykkään sosekeittojen kanssa syödä vaaleaa leipää ( kuten vaikka jotain Lidlin paistopisteestä, se on ihan ykkönen! ) mutta kyllä toi varrasleipäkin oli ihan hyvä vaihtoehto.
Poika sanoi: ” Mmmmmm. Äiti, hyvää! ”
Oujee. Mission accomplished!
Kokeilkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte!